Date companie
 
 
 
 

Protest la combinatul Laminorul, din Brăila

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : angajati, protest, contract, administratie, Braila, colectiv, mechel, laminorul, concediati
 

Protest al salariaților de la combinatul Laminorul Brăila. Peste o sută de angajați au pichetat, timp de două ore, sediul companiei. Oamenii spun că patronatul are de gând să vândă societatea la fier vechi și se tem că vor fi concediați fără plăți compensatorii. Mai mult, actualul contract colectiv de muncă expiră peste o lună, iar administrația refuză discuțiile cu sindicaliștii pentru prelungirea lui.

AMBIANȚĂ "Vrem să muncim, nu să cerșim!"

VOX "E foarte gravă situația. Chiar acum când trebuia, atunci ne-a lăsat! Unde mai gãsești la 51 de ani sã te angajezi?"

VOX "La o anumitã vârstă, să te duci să cauți altceva! Meseria o înveți, dar, la o anumită vârstă, nu te mai ia nimeni în seamă!"

VOX "S-ar putea să ne țină până în iunie-iulie, când se termină contractul colectiv de muncă și atunci ne trimit în șomaj. Nu știu ce-o sã facã cu noi!"

Protestatarii au solicitat o întâlnire cu reprezentanții administrației combinatului, însă fără succes. Cei aproape 400 de angajați se află în șomaj tehnic încă de la sfârșitul anului trecut.

CONSTANTIN IARCA, lider, Sindicatul "Metal 94"-Laminorul Brăila "La momentul acesta, nu se lucrează sub nicio formã. Nu avem ce producție, să realizăm dacã n-avem capital de lucru. Suntem mințiți, am fost mințiți și la AGA!"

Înainte de privatizarea din 1999, Laminorul avea opt mii de salariați. În ultimii 14 ani, combinatul a schimbat cinci patronate, iar în 2011 a fost preluat de compania rusă Mechel. Acum, unitatea economică a intrat în lichidare. De altfel, multe dintre secțiile combinatului sunt în conservare sau au fost dezechipate, în ultimii doi ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2