Date companie
 
 
 
 

Protest la Finanțe și ANAF

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, ANAF
 

Protest la Finanțe și ANAF. Sindicaliștii `SED LEX` au cerut demisia șefului ANAF, Gelu Diaconu, pentru abuz în serviciu. Protestul, intitulat Marșul Demnității, este susținut de finanțiștii din toată țara, care pe perioada acțiunii desfășurate în București au întrerupt lucrul cu publicul și au protestat în fața administrațiilor județene ale finanțelor publice. Reprezentanții alianței susțin că președintele ANAF se răzbună pe angajații care, în 3 noiembrie, au ieșit într-un protest spontan.

VOX, protestatar: ”Nemulțumirile sunt față de.... directorul nostru Goldea”

În replică, președintele Fiscului a reacționat dur la adresa președintelui Sed Lex, Vasile Marica, spunând că este un personaj nociv, cu care nu va negocia niciodată.

Ministerul Finanțelor a anunțat, pe 30 octombrie, că începând cu 1 noiembrie funcționarii publici și personalul contractual din Ministerul Finanțelor, ANAF, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive față de clasa deținută. Ministerul Finanțelor a precizat că, astfel, salariile de bază vor fi majorate, în medie, cu 22%, iar de această creștere a salariilor vor beneficia aproximativ 5.700 de persoane. Pe 3 noiembrie, câteva mii de angajați de la direcțiile de Finanțe din țară și din administrația locală au oprit lucrul și au declanșat un protest spontan, nemulțumiți că doar colegii lor din aparatul central beneficiază de majorări salariale. În aceeași zi, Guvernul a revizuit prevederea aprobată cu patru zile în urmă pentru creșterea salariilor personalului din Ministerul Finanțelor, ANAF și alte structuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2