Date companie
 
 
 
 

Protest la Institutul ORL "Dorin Hociotă" din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, insititut Dan Hociota, decizia Ministerului Sanatatii, reorganzare spitale, personalul medical a intrerupt lucrul, comasare spitale, Spitalul Universitar
 

Decizia ministerului Sănătății de a reorganiza spitalele provoacă revolte în rândul cadrelor medicale. Pentru a treia oară în ultima lună, angajatii Institutului ORL "Dorin Hociotă'' din Capitală au întrerupt lucrul. Personalul medical respinge ideea comasării cu Spitalul Universitar și-l acuză pe ministrul Sănătății de lipsa dialogului.

VOX: "Temerea principalã este cã, pierzãnd personalitatea juridicã, nu vom mai avea putere de decizie asupra fondurilor, bugetului nostru. Este un spital performant, dorim o evaluare, dorim o discutie cu Ministerul Sãnãtãtii, ni s-a promis si iatã cã aceastã discutie nu are loc.''

lider sindical: "În acelati timp, personalul este foarte îngrijorat de pierderea locului de muncã si atunci, noi credem cã, în timp, Institutul se va distruge cu totul."

CRISTIAN SUI - director economic Insititut ORL "D.Hociota": "E imposibil sã fie preluati cu totii de Spitalul Municipal! Unde sunt acolo locuri pentru personalul TESA? Sunt atâtea posturi pentru medici si infirmiere?"

CRISTIAN NICA - lider de sindicat: "Aceastã reformã s-a fãcut pe genunchi. Nu se tine cont de faptul cã institutul acesta existã de 38 de ani."

dr. ALINA BACALBASA - Insitutul ORL "D. Hociota": "Întelegem reforma, dar sã se desfiinteze spitalele ineficiente, nu un astfel de institut de excelentã de nivel national. Suntem cea mai mare unitate ORL din sud-estul Europei. E o mândrie pentru tara asta!"

Pacienții institutului au susținut și ei protestul.

VOX: "Ne dorim ca si alti copii sã aibã parte de tratamentul pe care l-au avut ai nostrii!"

VOX: "Am fost peste tot, nicãieri nu sunt conditiile de aici. În alta parte ne-a pus sã plãtim medicamente, chiar si la Fundeni sunt conditii mizerabile si aici vor sã desfiinteze? De 12 ani eu aici gãsesc cele mai bune conditii din tarã. Ar trebui dat drept exemplu acest spital."

In ultimele ore, proteste similare au mai avut loc la Spitalul din localitatea vasluiană Negrești sau la Spitalul Orășenesc Cernavodă. Ministerul Sănătății susține în continuare ideea comasării unor spitale din tara. Ministrul Cseke Attila este de parare că măsura este necesară, intrucat, in prezent, sistemul sanitar ''păcălește pacientul''.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2