Date companie
 
 
 
 

Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, dosar, protest, elevi, parinti, inspectorat, liceul, brancoveanu, Dabuleni, inrem, teoretic
 

Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii. Unii elevi au refuzat să intre la ore. Protestatarii au cerut demisia directoarei liceului, pe care o consideră vinovată de îmbolnăvirea celor 9 elevi, care, pe 12 februarie, au ajuns la spital cu dureri de cap, amețeli și vărsaturi. Asta, după ce directoarea ar fi permis efectuarea dezinfecției în sălile de curs, în timpul săptămânii.
„De când sunt eu elev al liceului și dânsa la conducere, nu și-a asumat responsabilitatea. S-a jucat cu trauma unor copii care n-au nicio vină. Sunt niște copii care au stat o zi întreagă prin spital. E vinovată pentru că toată lumea a acționat la ordinul ei. A fost sfătuită de către directoarea adjunctă a liceului să nu facă dezinfecție și ea a făcut-o", susține un elev al liceului din Dăbuleni.
”Suntem nemulțumiți de incidentul pe care l-am avut aici, la liceu. De faptul că dânsa nu-și asumă vina. Dar nu are a cui să fie vina, pentru că oamenii de serviciu și-au făcut treaba, au anunțat-o că nu se pot face ore, că nu sunt clasele curate și dânsa cu nepăsare a lăsat ca orele să se desfășoare în ziua respectivă. Noi nu mai suportăm", a declarat o elevă.
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a dispus o anchetă în acest caz.

COSMINA STOIAN, reporter ”Purtătorul de cuvând al Inspectoratului Școlar județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, a declarat pentru Național TV că o echipă din cadrul instituției a plecat, deja, spre școla din Dăbuleni, iar concluziile anchetei vor fi făcute publice la solicitarea massmedia. Am încercat să contactăm și conducerea Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu", pentru a solicita o reacție în cazul acuzațiilor la adresa directoarei, dar la telefon nu mai răspunde nimeni.”

Polițiștii din Dolj au întocmit dosar penal in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în cazul celor nouă elevi care s-au îmbolnăvit după dezinfecție, în 13 februarie. Deocamdată, se fac cercetări pentru stabilirea circumstanțelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2