Date companie
 
 
 
 

Protest la limita răbdării, la Domnești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ghencea, protest, infrastructura, pasaj, domnesti, prelungirea
 

Protest la limita răbdării, la margine de București! Sute de oameni au ieșit, astăzi, în stradă, pentru a protesta față de problemele privind infrastructura de transport din zona Prelungirea Ghencea și lucrările de la Pasajul Domnești. De 12 ani, locuitorii din zonă, care trăiesc un coșmar zilnic din cauza problemelor de trafic, cer modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale, șosea cu 4 benzi, trotuare, pistă de biciclete precum și grăbirea lucrărilor la Pasajul Domnești. Acesta este al zecelea protest din ultimii 5 ani.

ANTONIA LUPESCU, reprezentant Asociația ”Inițiativa Prelungirea Ghencea” " Această prelungire este nonstop aglomerată. De luni până duminică nu se mai poate circula pe acest drum. Suntem foarte nemulțumiți de promisiunile făcute în campania electorală, prin care ni se promitea că se vor apuca de lărgire și de pasaj. După cum puteți vedea, nu s-au apucat de absolut nimic. A rămas o promisiune pe hârtie. Nu știm ce se întâmplă, nu știm ce proiecte au, nu știm absolut nimic despre problema noastră "

DELIA MIHALACHE, reprezentant Asociația ”Inițiativa Prelungirea Ghencea” "Doleanțele noastre sunt urgentarea proiectului de lărgire și a Pasajului Domnești, comunicarea de către autorități a calendarului de lucrări, a sumelor alocate de la început la sfârșit, a persoanelor responsabile. Noi nu mai credem în promisiuni, atâta timp cât aceste informații nu sunt date, iar, atunci când sunt date, nu sunt respectate. Pentru rezolvarea problemelor de trafic, credem că ar trebui lărgită strada la 4 benzi, cu bandă unică RATB, cu piste de biciclete, cu trotoare și corelare cu pasajul Domești."

Protestatarii vor să atragă atenția Primăriei Capitalei și Poliției Rutiere asupra cvondițiilor de coșmar în acre se desfășoară traficul rutier între strada Valea Oltului și Șoseaua de Centură. Trotuarele înguste realizate anul trecut de Primăria Capitalei se opresc la jumătatea străzii, sunt obstrucționate de stâlpii indicatoarelor de circulație, iar lipsa benzilor unice pentru RATB provoacă frecvent blocarea autobuzelor în trafic. La orele de vârf, o bucată de 5 km de drum ajunge să fie parcursă într-o o oră jumătate, cu autobuzul sau cu automobilul. Ca ultimă soluție pentru urgentarea lucrărilor, cetățenii intenționează să propună Primăriei Capitalei schimbarea numelui bulevardului Prelungirea Ghencea, în ”Bulevardul Primar Gabriela Firea’’. Propunerea a fost postată pe site-ul Asociației ”Inițiativa Prelungirea Ghencea” și pe site-ul Grupului Civic ”Inițiativa Domnești”, în speranța că, astfel, problemele vor fi rezolvate urgent, în cinstea primăriței Capitalei. Protestatarii au amintit că proiectul „Supralărgire Prelungirea Ghencea - Domnești”a fost votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, dar este, în continuare, tergiversat de autorități.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2