Date companie
 
 
 
 

Protest la limita răbdării, la Domnești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ghencea, protest, infrastructura, pasaj, domnesti, prelungirea
 

Protest la limita răbdării, la margine de București! Sute de oameni au ieșit, astăzi, în stradă, pentru a protesta față de problemele privind infrastructura de transport din zona Prelungirea Ghencea și lucrările de la Pasajul Domnești. De 12 ani, locuitorii din zonă, care trăiesc un coșmar zilnic din cauza problemelor de trafic, cer modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale, șosea cu 4 benzi, trotuare, pistă de biciclete precum și grăbirea lucrărilor la Pasajul Domnești. Acesta este al zecelea protest din ultimii 5 ani.

ANTONIA LUPESCU, reprezentant Asociația ”Inițiativa Prelungirea Ghencea” " Această prelungire este nonstop aglomerată. De luni până duminică nu se mai poate circula pe acest drum. Suntem foarte nemulțumiți de promisiunile făcute în campania electorală, prin care ni se promitea că se vor apuca de lărgire și de pasaj. După cum puteți vedea, nu s-au apucat de absolut nimic. A rămas o promisiune pe hârtie. Nu știm ce se întâmplă, nu știm ce proiecte au, nu știm absolut nimic despre problema noastră "

DELIA MIHALACHE, reprezentant Asociația ”Inițiativa Prelungirea Ghencea” "Doleanțele noastre sunt urgentarea proiectului de lărgire și a Pasajului Domnești, comunicarea de către autorități a calendarului de lucrări, a sumelor alocate de la început la sfârșit, a persoanelor responsabile. Noi nu mai credem în promisiuni, atâta timp cât aceste informații nu sunt date, iar, atunci când sunt date, nu sunt respectate. Pentru rezolvarea problemelor de trafic, credem că ar trebui lărgită strada la 4 benzi, cu bandă unică RATB, cu piste de biciclete, cu trotoare și corelare cu pasajul Domești."

Protestatarii vor să atragă atenția Primăriei Capitalei și Poliției Rutiere asupra cvondițiilor de coșmar în acre se desfășoară traficul rutier între strada Valea Oltului și Șoseaua de Centură. Trotuarele înguste realizate anul trecut de Primăria Capitalei se opresc la jumătatea străzii, sunt obstrucționate de stâlpii indicatoarelor de circulație, iar lipsa benzilor unice pentru RATB provoacă frecvent blocarea autobuzelor în trafic. La orele de vârf, o bucată de 5 km de drum ajunge să fie parcursă într-o o oră jumătate, cu autobuzul sau cu automobilul. Ca ultimă soluție pentru urgentarea lucrărilor, cetățenii intenționează să propună Primăriei Capitalei schimbarea numelui bulevardului Prelungirea Ghencea, în ”Bulevardul Primar Gabriela Firea’’. Propunerea a fost postată pe site-ul Asociației ”Inițiativa Prelungirea Ghencea” și pe site-ul Grupului Civic ”Inițiativa Domnești”, în speranța că, astfel, problemele vor fi rezolvate urgent, în cinstea primăriței Capitalei. Protestatarii au amintit că proiectul „Supralărgire Prelungirea Ghencea - Domnești”a fost votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, dar este, în continuare, tergiversat de autorități.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 400 de perechi de încălțăminte depuse în față la MAI ( 3 August 2019 )

  Protest inedit inițiat de PNL în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Manifestația a început la 11:05, ora la care a sunat pentru prima oară Alexandra Măceșanu la 112 și i s-a spus că va fi salvată, însă nu a fost așa.

 • Federația ”Solidaritatea Sanitară” amenință cu proteste ( 2 Iulie 2019 )

  După actori, și cadrele medicale anunță că vor ieși în stradă! Federația ”Solidaritatea Sanitară”, care reunește majoritatea sindicatelor din domeniul Sănătății, a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest, în semn de...

 • Sute de taximetriști s-au strâns în Piața Constituției ( 18 Iunie 2019 )

  O altă zi, un nou protest! Sute de taximetriști s-au strâns în Piața Constituției din București, a protesta din nou. Ei sunt nemulțumiți de proiectul de lege care vizează ridesharing-ul, care, potrivit lor, reprezintă o formă de concurență neloială.

 • Protest în Parcul Circului ( 11 Mai 2019 )

  Protest în Parcul Circului! Peste 200 de oameni au protestat pașnic, sâmbătă, în Parcul Circului din Capitală pentru a atrage atenția asupra stării în care se află lacul din interiorul acestuia și a pericolului la care este expusă flora și fauna din pricina nivelului tot mai scăzut al apei.

 • Revoltă în Sectorul 3, din cauza distrugerii Parcului ”Constantin Brâncuși” ( 21 Aprilie 2019 )

  Revoltă în Sectorul 3 din București! Locuitorii protestează față de distrugerea Parcului ”Constantin Brâncuși”. Retrocedat în urmă cu mai bine de 10 ani, proprietarii au trecut, acum la acțiune. Bucureștenii din zonă spun că...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2