Date companie
 
 
 
 

Protest la Piața Universității, la care s-a cerut demisia lui Gabriel Oprea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, piata, protest, putere, demisia, oprea, abuz, universitatii, demnitar, MAI, iohannis
 

Protest față de abuzul de putere! Peste 500 de persoane s-au adunat, în această după-amiază, la Piața Universității, pentru a condamna "abuzurile oricărui demnitar aflat în poziție de putere" și a cere demisia lui Gabriel Oprea din toate funcțiile deținute de acesta. Mobilizarea participanților s-a făcut prin intermediul rețelelor de socializare.

AMBIANȚĂ "Jos Oprea! Oprea vinovat pentru sângele vărsat!"

VOX ”Eu, unul, ca cetățean am obosit, m-am săturat să fiu tratat de lideri ca fiind o proprietate a lor. Acești oameni de stat ar trebui să fie oameni de stat și să răspundă.”

VOX ”Trebuie să stopăm fenomenul ăsta de persecuție, ordinele nu se discută.”

AMBIANȚĂ "Demisia!"

AMBIANȚĂ "Demnitate!"

Unul dintre protestatari a povestit cum a fost martor la un asemenea abuz.

VOX ”Pe 27 septembrie, la 11 noaptea, am fost martor cum i-au făcut pârtie lui Oprea să meargă acasă, fix în același loc. Și era să se întâmple un alt accident! Ploua, nu se auzea fluierul poliției, și un șofer a intrat în intersecție. Era să îl lovească, iar bietului om i-au luat și carnetul"

NATALIA MANOLESCU, reporter "Societatea civilă cere raspunsuri în cazul morții polițistului motociclist, Bogdan Gigina, care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Ministerul de Interne a transmis, astăzi, că nu poate da detalii înainte de finalizarea anchetei. Acesta este primul raspuns oficial al M.A.I. în acest caz și vine la 5 zile de la tragedie.”

După ce au ținut un moment de reculegere pentru polițistul Bogdan Gigină, manifestanții au plecat în marș spre sediul Ministerului Afacerilor Interne. Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Arad, că "este inadmisibil" ca Guvernul să nu ia o poziție oficială în cazul accidentului în care și-a pierdut viața polițistul, adăugând că îi poftește "de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea să dea lămuriri".

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”În legătură cu acest eveniment, am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în cea de-a cincea zi și nu avem o luare de poziție oficială din partea Guvernului, așa ceva este inadmisibil. Opinia publică așteaptă lămuriri și îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea să dea aceste lămuriri, și nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un polițist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică și la lămuriri de ordin general.”

Premierul Victor Ponta a refuzat să le răspundă jurnaliștilor, vineri, dacă ministrul Gabriel Oprea avea dreptul legal să folosească escorta Poliției Rutiere, inclusiv a motocicliștilor, în toate deplasările pe care acesta le face, el precizând că răspunde doar la întrebări legate de rectificarea bugetară. Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, echipaje ale Poliției Rutieră asigură însoțirea coloanelor oficiale doar în cazul șefului statului, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților și primului ministrului. Miniștrii pot beneficia de însoțire cu echipaje ale Poliției Rutiere doar "în situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2