Date companie
 
 
 
 

Protest pentru DN76, drum veșnic în lucru

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : drum, lucrari, deva, protest, bihor, oradea, gropi, soferi, flori, Sanmartin, autovehicule, DN76
 

Gropi, denivelări, decopertări, lucrări făcute de mântuială, buruieni, semafoare și supărări! Acest tablou ilustrează starea deplorabilă a drumului național 76, Oradea-Deva. Un drum care ar trebui să asigure dezvoltarea durabilă a zonelor între care face legătura, un drum național și european important pe care trec zilnic mii de autovehicule. Planuri pentru reabilitarea DN76 au fost făcute încă din anii 2000. Însă, a trecut mai bine de un deceniu și rezultatul se lasă încă așteptat.

ZOLTAN KOVACS, organizator protest 2013 ”La un timp, s-au apucat de reabilitarea drumului, după care iar s-au întrerupt. Din păcate, stadiul din momentul de față este jalnic, pentru că, dintr-un drum greu practicabil, cu gropi, am ajuns la un drum aproape impracticabil."

Lucrările care s-au realizat până acum sunt de proastă calitate, de multe ori tronsoane de drum considerate reabilitate au fost din nou supuse lucrărilor căci asfaltul proaspăt turnat ceda sub presiunea traficului, așa cum s-a întâmplat pe tronson dintre Oradea și Sanmartin. Șoferii care sunt nevoiți să parcurgă acest drum se aleg de multe ori cu pagube însemnate ale mașinilor. Ajunși la limita răbdării și sătui de promisiuni și vorbe goale, bihorenii au inițiat o acțiune de protest.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Pe 29 august, începând cu orele 16, în parcarea pensiunii din comuna Pocola, toți bihorenii sunt așteptați la mitingul cetățenesc pentru un drum mai bun."

Bihorenii nu sunt la prima acțiune pașnică menită să atragă atenția autorităților privind stadiul lucrărilor de reabilitare ale DN76. În vara anului 2013, circa 300 de șoferi din Bihor au găsit o modalitate inedită de a protesta față de starea deplorabilă a drumului. Pe o rețea de socializare a fost lansat un apel către toți cetățenii, în special către șoferii care și-au avariat mașinile prin gropi, pentru a participa la un protest cu pornire din localitatea Pocola până la intersecția drumului E79 cu deviația spre Holod și retur. Șoferi au mers cu 15 kilometrii la oră, au claxonat și au plantat flori în gropile de pe șosea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2