Date companie
 
 
 
 

Protest pentru reducerea fiscalității

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Mai 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest BNS fiscal
 

Blocul Național Sindical a organizat un protest masiv în fața sediului Guvernului, pentru a cere reducerea fiscalității pe muncă. Conform sindicaliștilor, țara noastră are astăzi cea mai ostilă piață de muncă în ceea ce privește dialogul social. Lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989, mai precizează sindicaliștii.

AMBIANȚĂ

Conform BNS, ”România este singura țară din Uniunea Europeană și din lume în care contribuțiile mediului de afaceri la sistemul de securitate socială au fost mutate în cârca salariaților”, începând cu anul 2018.

"Protestează, împotriva taxelor pentru cei săraci cu salarii mici și pentru îmbunătățirea vieții, traiului, tuturor oamenilor muncii. Să arătăm că poporul este alături de sindicate și de patronate, care de foarte mult timp luptă, dar lupta lor nu este materializată, în fapte și ar trebui, odată pentru totdeauna, să se pună punct acestui jaf și acestei bătăi de joc împotriva poporului român și a oamenilor, angajaților sindicatelor și patronatelor din România. Am venit aici să milităm pentru ridicarea nivelului de trai al poporului român."

"Protestul de astăzi, organizat de BNS, la care participă 29 de federații membre, se înscrie într-un calendar de proteste care va avea loc în tot cursul anului. Principala nemulțumire, tema protestului de astăzi este legată de fiscalitatea excesivă, fiscalitatea pe muncă. Faptul că salariații din România sau numai salariații din România contribuie la Sistemul Public de Asigurări Sociale, respectiv la pensii și Sistemul Public de Sănătate, a creat o presiune fiscală foarte mare pe toți lucrătorii care au dus la o diminuare, la o pierdere a veniturilor, fapt ce ne-a determinat să protestăm."

AMBIANȚĂ

Sindicaliștii afirmă că salariile mici și taxarea ridicată au făcut ca România să înregistreze a treia cea mai scăzută rată de ocupare a forței de muncă din UE în 2023, după Italia și Grecia, potrivit datelor Eurostat. Doar 69% dintre românii cu vârsta între 20 și 64 de ani lucrează, ceea ce înseamnă că aproape o treime dintre români nu muncesc, conchid ei. De asemenea, conform BNS, în 2023, România avea o populație ocupată de 7,7 milioane persoane, însă doar 5,6 milioane de persoane au plătit contribuții de asigurări sociale. 2,1 milioane de persoane ocupate nu au plătit contribuții, deși, în unele cazuri, au beneficiat de prestații.


Protest pentru reducerea fiscalității

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2