Date companie
 
 
 
 

Protest spontan la CFR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, protest, greva, calatori, trenuri
 

Protest spontan la CFR, declanșat de o parte dintre angajați! Ceferiștii sunt nemulțumiți din cauza negocierilor privind noul contract colectiv de muncă. Peste 150 de trenuri au fost oprite în gări, din cauza grevei. Astfel, au fost afectate numeroase curse de pe raza regionalelor București, Craiova, Timișoara, Galați, Brașov, Cluj și Iași.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Angajații CFR vor o creștere salarială de 25% și condiții mai bune de muncă. Ei spun că nu mai au încredere în promisiunile conducerii companiei feroviare, care a anunțat, ieri, că bugetul pentru 2017 prevede o creștere cu 22,5% a fondului de salarii."

Călătorii au aflat cu surprindere de greva spontană. În unele cazuri, ei au fost informați după zeci de minute de întârziere a trenurilor și abia după ce au insistat să știe care sunt motivele.

AMBIANȚĂ "Călătorii, care doresc să renunțe la a mai călători, sunt rugați să se prezinte la casele de bilete. Ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere!"

VOX "Traficul e dat peste cap. Pe tabelă s-a afișat prima dată: 30 minute întârziere. Acum văd că s-a schimbat. Cred că este o minciună totală."

VOX "Ne amână și nu spune vorba clară. Și la niște țărani. Să spună o vorbă clară."

VOX "75 de minute întârziere! Măcar să fi anunțat din timp. E ceva de groază! Și nu spun măcar la ce oră sau cât durează greva asta!"

Sindicaliștii din transportul feroviar au anunțat că mecanicii de locomotivă ar putea opri și ei lucrul mâine. Reprezentanții CFR au declarat că administrația le-a propus partenerilor sociali încheierea unui acord până la semnarea contractului colectiv de muncă pentru perioada 2017/2018 ”pentru a asigura astfel protecție socială angajaților, relații de muncă echitabile, precum și un cadru normal și legal de funcționare a companiei” după expirarea pe 21 martie a celui vechi. Pasagerii sunt sfătuiți ca, înainte să plece în călătorie, să ceară informații despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2