Date companie
 
 
 
 

Protest spontan la Spital Tecuci, din cauza neplății salariilor pe octombrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, salarii, angajati, medici, protest, laborator, analize, executare, tecuci, silita
 

Protest spontan la Spitalul Municipal din Tecuci! Peste 300 de angajați au încetat activitatea și au ieșit în curtea unității sanitare, nemulțumiți că nu și-au primit salariile pe luna octombrie. Spitalul are grave probleme financiare, din cauza unei executări sillite cerută de un laborator de analize privat.

AMBIANȚĂ "Vrem salarii! Vrem salarii! Demisia, demisia!"

Oamenii ar fi trebuit să își primească banii în 15 noiembrie. Ei spun că nu mai au bani de mâncare sau medicamente și au ajuns la capătul răbdării .

VOX "Sunt bolnavă cu inima. Uitați stau cu ea în buzunar, nu am bani să o iau nici compensată. Nu am bani nici de pâine!"

VOX "Una singura sunt. Am datorii la bănci, am lumină, am gaze, am de toate! N-am cu ce să plătesc băncile, să fie clar!"

Spitalul are de plătit, către o clinică privată care se ocupă de analize de laborator, o datorie de 1,6 milioane de lei, în urma unei relații contractuale. Laboratorul nu și-a încasat banii pentru serviciile prestate și a dat în judecată spitalul. În urma deciziei instanței, unitatea sanitară din Tecuci trebuie să achite atât datoria, cât și penalitați pe fiecare zi de întârziere a plății. Între timp, din cauză că spitalul din Tecuci nu a avut bani ca să plătească, s-a trecut la executare silită, iar conturile i-au fost blocate. Rezultatul: angajații nu și-au mai primit salariile!

AMBIANȚĂ "Hoții, hoții!"

Conducerea spitalului le-a promis angajaților că își vor primi banii la jumătatea lunii viitoare. Cadrele medicale spun, însă, că nu mai pot aștepta și spun că vor continua protestele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2