Date companie
 
 
 
 

Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, parlament, sindicalisti, lege, protest, sanatate
 

Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

IRINA CODREANU, reporter „Membri ai sindicatelor din Sănătate protestează astăzi și mâine la două porți ale Parlamentului: poarta din dreptul Bd. Națiunile Unite și cea dinspre Calea 13 Septembrie. Sindicaliștii cer creșterea alocării bugetare pentru sănătate, dar și respectarea drepturilor câștigate. În timp ce aceștia protestează afară, parlamentarii dezbat proiectele de buget.”

Intenția Executivului de a reduce veniturile salariale prin eliminarea indemnizației de hrană, reducerea unor sporuri și eliminarea voucherelor de vacanță a declanșat un val de nemulțumiri în rândul angajaților vizați de aceste măsuri. În condițiile în care angajaților din Sănătate le este interzisă demisia, iar protestele de tipul grevei sunt interzise, reducerea veniturilor salariale mută acești lucrători în zona muncii forțate, susțin sindicaliștii. De asemenea, protestatarii cer măsuri pentru protecția sănătății și securității, în scopul reducerii numărului de inferctări cu SARS CoV-2.

GABRIEL PREDICA, vicepreședinte, Federația “Solidaritatea Sanitară” „Din păcate, nu am găsit niciun fel de disponibilitate la dialog din partea Guvernului. Am găsit, în schimb, disponibilitate din partea parlamentarilor. Avem, de mai bine de două luni de zile, întâlniri cu ei, cerându-le să includă, în legea bugetului, majorarea salariilor. Este cam ultima șansă pe care noi încercăm să o fructificăm. Venim și mâine, protestăm și mâine.”

CĂTĂLIN PANAIT, brancardier, S.U.U.B. „Să nu ne taie sporurile, să nu ne ia tichetele de vacanță, indemnizația de masă, să arate recunoștință.”

ELENA BROSCARU, membru Federația “Solidaritatea Sanitară” „Acțiunile noastre de protest sunt pentru a-i determina pe parlamentari să adopte amendamentele care sunt propuse, astfel încât să crească bugetul alocat, și să aloce sumele necesare pentru respectarea drepturilor lucrătorilor din Sănătate.

LUMINIȚA OPREA, asistentă medicală, S.U.U.B. „Este mult mai mult decât nemulțumire. Oamenii sunt dezamăgiți după un an de pandemie, timp în care am fost lăudați, dar și folosiți... Ne-am trezit cu drepturile suspendate. Oare s-a terminat pandemia? Nu mai este nevoie de noi?”

Săptămâna trecută, proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021 au trecut prin comisiile parlamentare de specialitate, pentru obținerea avizelor. Luni, parlamentarii s-au reunit în plen pentru dezbateri privind cele două proiecte de lege, iar marți este programat votul final.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2