Date companie
 
 
 
 

Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, protest, masca, elev, universitatii, victoriei, medicala, dictatura
 

Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de autorități, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Principala nemulțumire se referă la faptul că elevii trebuie să poaret măști în incinta unității de învățământ. Manifestanții au arborat steaguri tricolore și au purtat pancarte cu mesaje împotriva așa-zisei "dictaturi medicale" și împotriva Guvernului. La protest au participat tineri, bătrâni și chiar părinți cu copii mici. Cu toții au sfidat restricțiile menite să protejeze oamenii de atacul coronavirusului. Aceștia nu au respectat distanțarea socială și nu au purtat mască de protecție.

prin telefon: dr. VIRGIL MUSTA, medic, Boli Infecțioase „Ca principiu, orice protest e în regulă să fie făcut, cu condiția ca să păstrezi regulile de necontaminare. Adică, de a păstra distanțarea socială și de a purta măști. Pentru că, altfel, ele reprezintă focare de contaminare. Și, datorită faptului că nu se respectă aceste reguli și pentru că sunt curente foarte puternice, care mobilizează lumea să nu respecte regulile, numărul de cazuri a crescut foarte mult, în ultimul timp. Suntem într-o situație delicată, pentru că nu mai avem locuri în spitalele de nivel 1 și 2 și terapiile intensive sunt pline. Așa că, nu este bine ceea ce se întâmplă, pentru că tot populația are de suferit.”

LUDOVIC ORBAN, premierul României „I-am și văzut pe copii că sunt ascultători. Copiii respectă această regulă la școală și nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea regulilor. O să-și asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru că, odată îmbolnăviți, copiii pot să ducă boala acasă. Își asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? Noi nu putem fi de acord cu astfel de propuneri.”

Proteste la care au participat câteva zeci de persoane au avut loc, sâmbătă seară, și în alte orașe din țară, precum Timișoara, Cluj și Oradea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2