Date companie
 
 
 
 

Proteste în fața mai multor ministere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Proteste Capitala
 

Proteste în București, în fața mai multor ministere! Mai multe federații sindicale afiliate la Blocul Național Sindical au protestat în fața Ministerului Finanțelor, față de măsurile anunțate de Guvern. Un alt protest, al membrilor Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a avut loc la Ministerul Muncii, de unde participanții au plecat în marș spre Guvern.

FLORIN NECHIFOR, președinte, SNPPC Ilfov

”Protestăm pentru aplicarea legii 153 privind salarizarea din fondurile publice. Observăm că toate categoriile de bugetari au intrat pe grila de salarizare maximă până la sfârșitul anului 2022. Noi avem un dezavantaj, am intrat după un an jumate pe grila de salarizare și așteptăm și aplicarea sporurilor la grila de salarizare actuală. Noi nu cerem măriri de salarii, ci doar aplicarea legii salarizării. ”

VIOREL GRIGOR, colonel în retragere, LAPDM

”Protestăm pentru drepturile noastre care ne-au fost ciuntite și tăiate cu nerușinare. Pensiile militare în permanență au fost tăiate, au fost ciuntite, au fost batjocorite, iar noi pensionarii militari am fost aruncați la marginea de jos a societății românești ca o masă de care nu mai este nevoie.”

LAURENȚIU DIMITRIU, președinte, Filiala Sectorul 6 SCMD

”Solicităm renegocierea PNRR și scoaterea pensiilor militare din acesta pentru că noi avem fond separat la care contribuim. Totodată, solicităm aplicarea în integralitate a legii pensiilor militare de stat 223 așa cum a fost votată de Parlament și promulgată de președinte.”

Printre nemulțumirile sindicaliștilor se numără și numărul candidaților în școlile de poliție care este în scădere, demisiile și pensionările în lanț pentru a ieși din sistem, normele de hrană și echipare, dar și legile justiției în ceea ce privește consumul de droguri.


Proteste în fața mai multor ministere

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2