Date companie
 
 
 
 

Proteste în spitalele din țară, din cauza reducerii sporurilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, spital, reducere, manager, protest, sporuri, bagdasar, pintea
 

Proteste de amploare la mai multe spitale din țară. Zeci de angajați ai Spitalului "Bagdasar Arseni" din Capitală s-au adunat în curtea unității medicale, nemulțumiți de reducerea sporurilor. Cei mai afectați sunt asistenții și infirmierii, care spun că au scăderi salariale între 1.000 și 1.700 de lei, în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. La Craiova, două sute de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Craiova au protestat în curtea unității medicale, reclamând că le-au fost diminuate sporurile cu până la 50%. În ultima perioadă, au avut loc proteste ale angajaților în mai multe spitale din Capitală - Institutul de Pneumologie "Marius Nasta”, Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș” și Institutul pentru Boli Cardiovasculare "C. C. Iliescu", din cadrul Spitalului Fundeni. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, i-a chemat la discuții pe managerii spitalelor, unde au avut loc proteste. În privința acordării sporurilor, Sorina Pintea a spus că este vorba despre interpretarea corectă a legii și despre gestionarea fondurilor. De aceea, ea a vrut să discute cu fiecare manager în parte, pentru a se clarifica modul în care s-au repartizat sporurile, conform noilor prevederi.


Proteste în spitalele din țară, din cauza reducerii sporurilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Grevă în Sănătate ( 19 Aprilie 2018 )

  Protestele din Sănătate intră într-o nouă etapă! Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că vor declanșa greva generală, pe 11 mai, în semn de protest față de scăderea sporurilor unor categorii de angajați. Leonard Bărăscu, președintele Sanitas spune că unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei, în urma aplicării salarizării unitare.

 • Nemulțumiți de sporuri ( 10 Aprilie 2018 )

  Noi nemulțumiri în Sănătate! Zeci de angajați ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală au protestat în curtea spitalului. Ei susțin că, odată cu reducerea sporurilor, le-au scăzut salariile cu până la 1.400 de lei.

 • Protest față de starea deplorabilă a șoselei care leagă Aradul de stațiunea Moneasa ( 25 Martie 2018 )

  Protest în județul Arad! Șoferii arădeni și-au încolonat mașinile pe câțiva kilometri, între Arad și localitatea Horea. Asta, în semn de protest față de starea dezastruoasă a Drumului Județean 709, care leagă Aradul de stațiunea Moneasa.

 • Polițiștii și angajații penitenciarelor, în stradă ( 24 Martie 2018 )

  Proteste ale polițiștilor și angajaților din penitenciare, în București! Polițiștii sunt nemulțumiți de salarizare, de deficitul de personal și de subfinanțare, iar angajații din penitenciare solicită condiții mai bune de lucru, o salarizare echitabilă...

 • Sindicaliștii din Sănătate se pregătesc de grevă generală ( 12 Martie 2018 )

  Grevă generală în Sănătate! Sindicaliștii din sistemul sanitar au hotărât să recurgă la această formă de protest, nemulțumiți de efectele Legii Salarizării, coroborate cu eșuarea negocierilor pe regulamentul de sporuri.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 20 Apr. 2018

1 EUR = 4.6606 RON
0.0027
1 USD = 3.7886 RON
0.0230
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2