Date companie
 
 
 
 

Proteste la combinatele chimice din Bacãu și Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, proteste, angajati, brasov, pret, gaze, electrica, munca, guvernanti, locuri, combinat, patronat, chimic, scumpirea
 

Combinatele chimice din România, pe vremuri fala industriei românești, au devenit victime ale economiei afectate de criză. După Oltchim Rm Vâlcea, marile unități chimice din Bacău și Brașov trec, la rândul lor, prin momente grele. Oamenii spun că principala piedică o reprezintă prețul ridicat al gazelor, care nu mai poate fi suportat la nivelul actual de activitate. De teamă că își vor pierde locurile de muncă, angajații au ieșit în stradã, ca să le ceară guvernanților măsuri în sprijinul continuării producției. La Bacău s-au strâns în fața Prefecturii peste 100 de muncitori de la combinatul Amurco. Acolo, patronatul a luat decizi de a restrânge fluxul de producție încă din luna aprilie. De atunci și pânã în prezent, angajații au ieșit de patru ori în stradã. Ei spun că vor merge și la ușa Palatului Victoria.

GHEORGHE DAVID, lider sindical "Sãptãmâna viitoare, în data de 11, vom picheta Guvernul, dar din Bacãu va pleca numai un microbuz, în jur de 25 de oameni. Vrem ca miercuri sã vinã douã autocare de la Bacãu! Sperãm sã avem o întâlnire cu o delegație guvernamentalã, în care sã ne spunem ceea ce ne doare."

VOX "Un țel care ne frãmântã. Salvãm locurile de muncã! Avem datorii, întreținere, impozit, salubritate, iar la bancã avem rate."

VOX "Dacã noi nu avem unde munci, n-avem cu ce ne plãti datoriile, n-avem cu ce ne crește copiii. Este tare greu sã mergem sã muncim la negru, sã te plãteascã în bãtaie de joc."

VOX "Unii dintre ei, este singurul loc de muncã în care și-au petrecut viața, timp de 35 de ani. Cãderea combinatului nu știu cât o sã reprezinte pentru patron pierdere sau câștig, dar știu câtã pierdere o sã reprezinte pentru Bacãu. Este ultima verigã din lanțul industriei pe care o avea Bacãul."

Și angajații din industria chimică a Brașovului au pichetat Prefectura, mânați de teama pierderii locurilor de muncă.

AMBIANȚÃ "Vrem gaze pentru noi, nu pentru ciocoi!"

Și combinatele chimice brașovne sunt în pericol să fie închise, în urma scumpirii energiei electrice și a gazelor naturale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2