Date companie
 
 
 
 

Proteste la combinatul Mechel, din Câmpia Turzii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, plati, muncitori, compensatorii, combinat, mechel, campia, turzii
 

Noi proteste la fostul combinat Mechel din Câmpia Turzii! Peste 100 de foști angajați au ieșit în stradă, nemulțumiți că nu și-au primit salariile compensatorii, care se ridică la sume cuprinse între 3.500 și 4.000 de lei. Oamenii spun că, dacă nu își primesc banii, vor muri de foame. Reprezentanții combinatului le-au spus foștilor angajați că vor identifica o soluție pentru plata salariilor compensatorii restante, dar oameni nu mai cred în promisiuni.

VOX "- Nu ne-am primit salariile compensatorii, trei salarii compensatorii, plus avansul pe luna asta trebuie sã le primim. - Și răspunsul pe care l-au dat ieri? - Nu, dacă nu rezolvãm acum, niciodată nu mai rezolvăm! - Nu aveți încredere că până la 15 martie? - Nu, nu!"

VOX "Suntem fãrã bani! De lucrat nu mai lucrãm, șomaj încă n-am luat."

VOX "Suntem muritori de foame! Pur și simplu, suntem muritori de foame! Cardu-i gol, avem copii de crescut, sunt colegi care au lucrat ambii în întreprindere, nu mai au niciun venit, nimic."

În urmă cu câteva zile, protestatarii au forțat poarta combinatului și au spart un geam al ușii de la intrare, revoltați că directorul unității refuza să vorbească cu ei.

IOAN PASCU, lider sindical "- Ne-au amenințat și sunt convins că se vor ține de cuvânt. - Ce v-au amenințat? - Încălcare de posesie, ceea ce s-a petrecut. Oamenii care au pătruns pe teritoriu privat vor fi dați în instanță. - Vă intimidează? - Nu ne intimidează!"

Grupul rus Mechel este activ în minerit, siderurgie, feroaliaje și energie electrică, iar în România controlează companiile Mechel Târgoviște, Mechel Reparații, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oțelu Roșu și Laminorul Brăila. Spre sfârșitul anului trecut, grupul a scos la vânzare mai multe active, pentru a-și reduce datoriile și a finanța un proiect minier. Mechel a redus în ultima perioadă producția și forța de muncă la Câmpia Turzii, din cauza cererii scăzute pentru produsele combinatului. Începând din iunie 2012, la combinatul din Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.600 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 360 de angajați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2