Date companie
 
 
 
 

Proteste la Șantierul Naval Mangalia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest santier naval Mangalia
 

Angajații Șantierului Naval Mangalia au protestat din nou, nemulțumiți de faptul că nu li se acordă creșteri salariale corelate cu rata inflației. Pe durata pauzei de masă, protestatarii s-au adunat în fața clădirii în care își desfășoară activitatea conducerea firmei.

”Rușine! Rușine! Rușine să vă fie! Rușine să vă fie!”

prin tel: LAURENȚIU GOBEAJĂ, președinte, Sindicatul Liber Navalistul

"Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că la negocierile colective de la sfârșitul anului trecut, în decembrie, când trebuia să analizăm care a fost evoluția inflației, angajatorul a refuzat să analizeze evoluția inflației și a acordat doar o creștere de 100 de lei brut, o sumă insuficientă pentru a putea acoperi puterea de cumpărare, având în vedere că inflația a fost de 16,8%. Salariul mediu la nivel de societate e undeva la 5.080 de lei brut. Un salariat, muncitor la un program normal de lucru de opt ore ia în mână undeva 3.000 -3.300 de lei, deci nu este un salariu foarte mare, astfel încât să considerăm că salariații au bunăstare, au un trai decent."

Conducerea Șantierului Naval Mangalia a emis o informare de presă în care a precizat că este o perioadă grea atât pentru angajați, cât și pentru șantierul naval care trebuie să fie competitiv într-un mediu economic global foarte dificil. În aceste condiții, angajații sunt rugați să dea dovadă de unitate, astfel încât această perioadă dificilă să fie depășită. Discuțiile privind negocierea noului contract colectiv de muncă vor avea loc pe 13 ianuarie. Până atunci, angajații spun că vor continua protestele. În perioada următoare, conducerea companiei olandeze care administrează șantierul de la Mangalia se va întâlni cu reprezentanții sindicaliștilor, la Bruxelles.


Proteste la Șantierul Naval Mangalia

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2