Date companie
 
 
 
 

Proteste pro și contra Roșia Montană, supravegheate de jandarmi, la Abrud și în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, proiect, jandarmi, bucuresti, abrud, rosia, montana, minier
 

Proiectul minier de la Roșia Montană a scos pe străzile din Abrud peste o mie de oameni! Manifestanții s-au împărțit în două tabere: pro și contra proiectului de exploatare a aurului. În timp ce minerii și susținătorii lor au cerut aprobarea proiectului, care le-ar oferi locuri de muncă, opozanții au solicitat găsirea unor soluții alternative pentru dezvoltarea zonei.

AMBIANȚĂ "Uniți, salvăm Roșia Montană!"

Cele două grupuri s-au duelat verbal, de la zeci de metri distanță. Pentru a evita orice conflict, jandarmii au format cordoane între manifestanți.

AMBIANȚĂ "Vrem minerit, vrem minerit!"

VOX "- Ce părere aveți despre ceilalți locuitori din Abrud, care sunt dincolo și protesteaza împotrivă? - O părere foarte proastă, pentru că nu vor să muncească, vor să cerșească numai!"

Și în Capitală, peste cinci mii de oameni au ieșit în stradă, în a opta săptămână de proteste. Manifestanții care nu sunt de acord cu proiectul minier s-au adunat în Piața Universității, de unde au plecat în marș, prin centrul Bucureștiului, spre Palatul Parlamentului.

AMBIANȚĂ "Aplauze pentru Academia Română. Uuuu!"

VOX "Eu tot sper în inspiratia celor de la conducere. Să renunțe la aceste metode de exploatare și a gazelor de șist si a aurului de la Roșia Montană!"

VOX "- Aveți două luni, de când ieșiti în stradă. Simțiți că s-a schimbat ceva? - Din punctul de vedere al politicienilor, nu! Nu s-a schimbat nimic. Oamenii încearcă să ne ducă cu zăhărelul, să amâne cât pot o decizie."

Manifestația din Capitală a fost cea mai scurtă de până acum.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Rabla pentru taximetre” are undă verde ( 17 Septembrie 2019 )

  Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care...

 • Pedeapsa cu închisoarea pentru românii care nu-și achită dările către stat, în stadiu de proiect ( 16 Septembrie 2019 )

  Ministrul Finanțelor vrea să-i pedeapsească aspru pe cei care nu-și achită dările către stat! Eugen Teodorovici a depus la Senat un proiect de lege care prevede ca cetățenii care nu-și plătesc la timp impozitele și contribuțiile către...

 • Pregătiri intense în București, pentru Euro 2020 ( 13 Septembrie 2019 )

  Mai sunt doar 10 luni până la startul Campionatului European de fotbal Euro 2020. Autoritățile locale continuă modernizarea și reabilitarea străzilor din zona Arenei Naționale, stadion care va găzdui 4 dintre meciurile acestei importante...

 • Rechizite în dar, oferite de Biserică elevilor din famiii nevoiașe ( 7 Septembrie 2019 )

  Șase sute de copii din familii nevoiașe au primit, în dar, rechizite școlare din partea parohiilor din Sectorul 6. Darurile au fost date prin intermediul Protoieriei Sector 6 București. Rechizitele au fost distribuite la Mânăstirea Chiajna.

 • Proiect de modificare a legii privind RCA ( 6 Septembrie 2019 )

  Se schimbă regulile pentru decontarea RCA! Potrivit unei inițiative legislative PSD și ALDE, care modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, decontarea între asigurătorii RCA, în cazul unui accident...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2