Date companie
 
 
 
 

Proteste pro și contra Roșia Montană, supravegheate de jandarmi, la Abrud și în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, proiect, jandarmi, bucuresti, abrud, rosia, montana, minier
 

Proiectul minier de la Roșia Montană a scos pe străzile din Abrud peste o mie de oameni! Manifestanții s-au împărțit în două tabere: pro și contra proiectului de exploatare a aurului. În timp ce minerii și susținătorii lor au cerut aprobarea proiectului, care le-ar oferi locuri de muncă, opozanții au solicitat găsirea unor soluții alternative pentru dezvoltarea zonei.

AMBIANȚĂ "Uniți, salvăm Roșia Montană!"

Cele două grupuri s-au duelat verbal, de la zeci de metri distanță. Pentru a evita orice conflict, jandarmii au format cordoane între manifestanți.

AMBIANȚĂ "Vrem minerit, vrem minerit!"

VOX "- Ce părere aveți despre ceilalți locuitori din Abrud, care sunt dincolo și protesteaza împotrivă? - O părere foarte proastă, pentru că nu vor să muncească, vor să cerșească numai!"

Și în Capitală, peste cinci mii de oameni au ieșit în stradă, în a opta săptămână de proteste. Manifestanții care nu sunt de acord cu proiectul minier s-au adunat în Piața Universității, de unde au plecat în marș, prin centrul Bucureștiului, spre Palatul Parlamentului.

AMBIANȚĂ "Aplauze pentru Academia Română. Uuuu!"

VOX "Eu tot sper în inspiratia celor de la conducere. Să renunțe la aceste metode de exploatare și a gazelor de șist si a aurului de la Roșia Montană!"

VOX "- Aveți două luni, de când ieșiti în stradă. Simțiți că s-a schimbat ceva? - Din punctul de vedere al politicienilor, nu! Nu s-a schimbat nimic. Oamenii încearcă să ne ducă cu zăhărelul, să amâne cât pot o decizie."

Manifestația din Capitală a fost cea mai scurtă de până acum.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Moarte suspectă, în Centrul Vechi ( 29 Iunie 2020 )

  Moarte suspectă, în Centrul Vechi al Bucureștiului! În jurul orei 21:00, trecătorii prin zonă au semnalat la 112 faptul că un bărbat furios distruge o terasă și că se aruncă în fața mașinilor. Bărbatul în vârstă...

 • Copil omorât de motocicletă, în București ( 28 Iunie 2020 )

  Accident mortal, în București! Un copil în vârstă de 10 ani a murit, în această dimineață, după ce a fost lovit, chiar pe trecerea de pietoni, de un motociclist în vârstă de 40 de ani. Accidentul s-a produs...

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2