Date companie
 
 
 
 

Proteste pro și contra Roșia Montană, supravegheate de jandarmi, la Abrud și în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, proiect, jandarmi, bucuresti, abrud, rosia, montana, minier
 

Proiectul minier de la Roșia Montană a scos pe străzile din Abrud peste o mie de oameni! Manifestanții s-au împărțit în două tabere: pro și contra proiectului de exploatare a aurului. În timp ce minerii și susținătorii lor au cerut aprobarea proiectului, care le-ar oferi locuri de muncă, opozanții au solicitat găsirea unor soluții alternative pentru dezvoltarea zonei.

AMBIANȚĂ "Uniți, salvăm Roșia Montană!"

Cele două grupuri s-au duelat verbal, de la zeci de metri distanță. Pentru a evita orice conflict, jandarmii au format cordoane între manifestanți.

AMBIANȚĂ "Vrem minerit, vrem minerit!"

VOX "- Ce părere aveți despre ceilalți locuitori din Abrud, care sunt dincolo și protesteaza împotrivă? - O părere foarte proastă, pentru că nu vor să muncească, vor să cerșească numai!"

Și în Capitală, peste cinci mii de oameni au ieșit în stradă, în a opta săptămână de proteste. Manifestanții care nu sunt de acord cu proiectul minier s-au adunat în Piața Universității, de unde au plecat în marș, prin centrul Bucureștiului, spre Palatul Parlamentului.

AMBIANȚĂ "Aplauze pentru Academia Română. Uuuu!"

VOX "Eu tot sper în inspiratia celor de la conducere. Să renunțe la aceste metode de exploatare și a gazelor de șist si a aurului de la Roșia Montană!"

VOX "- Aveți două luni, de când ieșiti în stradă. Simțiți că s-a schimbat ceva? - Din punctul de vedere al politicienilor, nu! Nu s-a schimbat nimic. Oamenii încearcă să ne ducă cu zăhărelul, să amâne cât pot o decizie."

Manifestația din Capitală a fost cea mai scurtă de până acum.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Ceartă pe garduri ( 11 Februarie 2020 )

  Gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulație a mașinilor, în București, motiv de ceartă între premierul desemnat Ludovic Orban și primarul general al Capitalei! 

 • Ochelari de vedere gratuiți, pentru copiii din București ( 9 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite subvenții pentru copiii din București care au nevoie de ochelari. Edilul a anunța că, "în ciuda dificultăților financiare", va aloca peste 2 milioane de lei noului program de gratuități...

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • Edilul Capitalei, Gabriela Firea, acuză ELCEN de sabotaj ( 8 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală împotriva ELCEN, instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei, după ce 300 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2