Date companie
 
 
 
 

Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, amenzi, restrictii, violente, distrugeri
 

Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii Jandarmeriei și Poliției bucureștene au prezentat situația.

IONEL-CĂTĂLIN STEGĂROIU, director general, D.G.J.M.B. „La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat în altă direcție, câțiva colegi au încercat să îi legitimeze și atunci ei au devenit violenți. La momentul imobilizării acestor persoane cei așezați pe carosabil au folosit pietre și au rănit colegii mei și au produs pagube materiale.” 

12 jandarmi au fost răniți în incidente și au fost identificate 188 de persoane implicate în violențe.

BOGDAN BERECHET, director general, D.G.P.M.B „Dosarele vor fi instrumente de procurorii Parchetelor de pe lângă Judecătorii. Cele 188 de persoane conduse la poliție sunt identificate, fotografiate, amprentate, mare parte au fost și sancționate.” 

222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că nu se va renunța la restricții.

ALIN STOICA, prefectul Capitalei „Voi reaminti faptul că aproape toți locuitorii Capitalei respectă aceste reguli și că înțeleg importanța lor și nu sunt de fapt niște restricții, sunt niște limitări a confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunța la aceste măsuri, pentru că aceste măsuri sunt ca să ne protejeze pe noi. Acțiunea a 2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri nu ne vor determina să le schimbăm.” 

Manifestații au avut loc, luni seară, în 70 de localități din țară. Acțiunile de identificare a tuturor persoanelor care au provocat distrugeri și au deranjat ordinea publică sunt în curs, atât în București, cât și în alte localități în care au avut loc proteste marcate de violență. Jandarmeria Română a anunțat că au fost aplicate 650 de sancțiuni, în valoarea totală de peste 400.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2