Date companie
 
 
 
 

Protestele din sănătate continuă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, sanatate, dragnea
 

Protestele din Sănătate continuă, în ciuda declarațiilor autorităților, care doresc săscoată în evidență creșterile salariale semnificative! Personalul medical critică legea salarizării și reclamă reducerea considerabilă a sporurilor. Personalul medical de la Spitalul Județean Craiova a declanșat, vineri dimineață, o grevă de avertisment de două ore și amenință cu greva generală. La Institutul Inimii, din Cluj Napoca, angajații protestează pentru a treia zi consecutiv. Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat, că, potrivit calendarului de proteste, în 26 aprilie va fi organizat un miting în București, la care sunt așteptați peste 10.000 de oameni, în 7 mai este programată o grevă de avertisment în unitățile sanitare de stat, iar, în 11 mai, sindicaliștii vor intra în grevă generală.

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD ”În sănătate, s-au alocat trei miliarde de lei în plus și suntem în situația, unică în lume, în care sunt proteste împotriva măririi salariilor.”

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că, la începutul săptămânii viitoare, premierul Viorica Dăncilă, ministrul sănătății Sorina Pintea, dar și alți membri ai Guvernului, se vor întâlni cu managerii spitalelor, pentru a vedea din ce motive unii angajați din sistemul sanitar înregistrează venituri mai mici după aplicarea noii legi a salarizării. Liderul PSD are un mesaj tranșant cu privire la posibilitatea schimbării legii salarizării.”

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD ”Luni e o întâlnire cu managerii de spitale, foarte serioasă. Dacă a greșit cineva să nu mai facă greșeala, dacă e nevoie să se ia o măsură, se va lua, dar nu vom schimbă legea salarizării, pentru că a adus venituri în plus.”

În ultima perioadă, au avut loc zilnic proteste ale angajaților din spitale în Capitală și în alte orașe, ca urmare a diminuării sporurilor din sistemul sanitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

  Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Noi oportunități de vaccinare, începând de astăzi ( 26 Mai 2021 )

  Companiile încep vaccinarea angajaților! Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunțat că săptămâna aceasta, peste 40 de companii vor organiza centre de vaccinare la sediile lor, pentru a imuniza...

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2