Date companie
 
 
 
 

Protestele s-au extins și la combinatul Mechel Oțelul Roșu, din Caraș Severin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, otelul, salarii, angajati, rosu, disponibilizati, compensatorii, combinat, mechel, campia, turzii
 

Protestele de la combinatul Mechel Câmpia Turzii se extind și la Oțelul Roșu, din județul Caraș Serevin. Sute de angajați au ieșit în stradă, după ce au aflat că managerii combinatului vor să oprească producția. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine, pentru a opri intrarea oamenilor în clădirea administrativă, în care se află birourile conducerii. Situația unității de producție este dificilă și se pune problema disponibilizării a circa 500 de oameni. Muncitorii cer salarii compensatorii, în cazul în care vor fi disponibilizați.

prin telefon: MARIAN APOSTOL, lider sindical "Aproximativ 300 de oameni sunt în fața sediului administrativ al societății. A avut loc o discuție între directorul punctului de lucru și o delegație sindicală, prin care am încercat sã răspundem unor întrebãri pe care le au salariații. Din pãcate, nu am reușit! Ar trebui să vorbim cu administratorul judiciar și acesta nu e aici. Guvernul României ar trebui sã nu fie insensibil, sã nu se spele pe mâini."

Situația este dificilă și în cazul foștilor angajați de la Mechel Câmpia Turzii, unde oamenii sunt deja la a patra săptămână de proteste. Ei spun că nu mai au din ce să trăiască, după ce conducerea nu le-a acordat cele trei salarii compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Oamenii sunt în șomaj tehnic încă de anul trecut, însă situația a devenit critică, odată cu vânzarea de către grupul rus Mechel, a celor patru combinate metalurgice pe care le deține în România, către firma Invest Nikarom din București. Prețul de vânzare a unităților de producție, care au înregistrat pierderi foarte mari, a fost unul simbolic, de 230 de lei. Societatea este controlată de două persoane de cetățenie rusă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2