Date companie
 
 
 
 

Protestul ”Biblioteca pentru Pop”, în Piața Victoriei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, protest, demisia, educatie, ministrul, carti, victoriei, biblioteca, pop, manuale, auxiliare
 

Scandalul manualelor auxiliare ia amploare! Un protest inedit, organizat astăzi, în Piața Victoriei, sub genericul "Biblioteca pentru Pop", are drept scop atragerea atenției asupra deciziilor ministrului Educației, Liviu Pop, cel despre care organizatorii spun că a bulversat întreg sistemul de învățământ din România. Contestatarii au depus câte o carte, pentru Liviu Pop, dar și pentru ceilalți membri ai Guvernului Tudose, și au cerut demisia ministrului Educației. Organizatorii protestului își motivează acțiunea invocând scandalul manualelor școlare și "gravele probleme de background profesional" ale ministrului.
Doamna din imagini a venit la protest cu nepoțica. Spune că a adus-o special pentru a-i explica semnificația unui astfel de gest.

VOX "Pentru cei care primesc cărțile, să-i mulțumească ministrului că tot răul duce spre bine. Pentru bibliotecile școlare!"

Monica este actriță. Ea a depus pe masa din Piața Victoriei volumul "Cum să iubești", de Thich Nhat Hanh. Tânăra spune că volumul este un mesaj pentru șeful Educației.

VOX "Să iubească copiii și să realizeze că, dacă iubești copiii și educația, nu le pui bețe în roate și îi lași să facă sport, nu să vorbească despre sport sau să scrie despre sport."

Potrivit organizatorilor protestului, cărțile strânse atfel vor fi donate "unor școli pe care subfinanțarea le-a adus în situația de a nu avea o bibliotecă". Între timp, ministrul Educației, Liviu Pop, susține că se războiește cu editurile care încă mai tiparesc manuale fără a avea autorizație.

LIVIU POP, ministrul Educației "Azi am notificat cinci edituri, am notificat și Ministerul Finanțelor și Protecția Consumatorilor. Joi, vom avea în ședința de Guvern actul normativ prin care dăm posibilitatea editurilor să își depună proiectele de auxiliare, acestea să fie evaluate, ca de vineri să se poată folosi auxiliare aprobate în toate unitățile școlare de stat și private din România."

Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educația din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situații aberante: părinții s-au plâns că elevii sunt percheziționați în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, iar soarta examenelor din acest an scolar a devenit incerta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sorina Pintea, de la spital, înapoi în Arestul Central ( 2 Martie 2020 )

  Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a revenit în Arestul Central al Poliției Capitalei, după ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul „Sfânta Maria”din Capitală. Sorina Pintea, care suferă de o boală autoimună, diagnosticată...

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Teodor Meleșcanu s-a retras de la șefia Senatului ( 3 Februarie 2020 )

  Teodor Meleșcanu a anunțat, în această după-amiază, că a decis să se retragă din funcția de președinte al Senatului, chiar dacă nu a fost încă publicată decizia CCR, prin care se admite sesizarea de neconstituționalitate...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2