Date companie
 
 
 
 

Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, protest, fermieri, ministerul, agriculturii, seceta, despagubiti
 

Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului. Câteva zeci de fermieri au pichetat, astăzi, sediul Ministerului Agriculturii, pentru a cere ca despăgubirile de secetă aferente culturilor de primavară de anul trecut să fie incluse în bugetul actual al ministerului. În prezent, proiectul de buget nu include aceste sume, estimate la un miliard de lei.

VLAD MACOVEI, președinte, Asociația Forța Fermierilor „Aceste sume nu există, prin urmare fermierii sunt foarte nemulțumiți și vor să-i atragă atenția public. Eu am convingerea că argumentele noastre vor fi atât de puternice în fața decidenților politici încât vom vedea această modificare a proiectului bugetului de stat.”

ANTON MARIN, fermier „Fermierii din România au foarte mari probleme pentru înființarea culturilor de primăvară și suntem decapitalizați complet după un an dezastruos 2020. Dacă nu rezolvă aceste lucruri, o să fim o țară în care avem foarte mult teren arabil, 9 mil jumătate de hectare de teren arabil și o să mâncăm numai produse din afară”. 

VALENTIN POPA, fermier „Noi mai avem un protest joi tot de la ora 14-20 în cazul în care nu se ia nicio măsură vom lua niște decizii în cadrul asociației și vedem ce vom face mai departe, oricum nu o să ne oprim aici.”

Asociația Forța Fermierilor este prima organizație din mediul asociativ al sectorului agroalimentar care a declanșat o acțiune de protest prin care vrea să transmită decidenților politici că nerespectarea angajamentelor luate în fața agricultorilor nu este acceptabilă și nici negociabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2