Date companie
 
 
 
 

Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, protest, fermieri, ministerul, agriculturii, seceta, despagubiti
 

Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului. Câteva zeci de fermieri au pichetat, astăzi, sediul Ministerului Agriculturii, pentru a cere ca despăgubirile de secetă aferente culturilor de primavară de anul trecut să fie incluse în bugetul actual al ministerului. În prezent, proiectul de buget nu include aceste sume, estimate la un miliard de lei.

VLAD MACOVEI, președinte, Asociația Forța Fermierilor „Aceste sume nu există, prin urmare fermierii sunt foarte nemulțumiți și vor să-i atragă atenția public. Eu am convingerea că argumentele noastre vor fi atât de puternice în fața decidenților politici încât vom vedea această modificare a proiectului bugetului de stat.”

ANTON MARIN, fermier „Fermierii din România au foarte mari probleme pentru înființarea culturilor de primăvară și suntem decapitalizați complet după un an dezastruos 2020. Dacă nu rezolvă aceste lucruri, o să fim o țară în care avem foarte mult teren arabil, 9 mil jumătate de hectare de teren arabil și o să mâncăm numai produse din afară”. 

VALENTIN POPA, fermier „Noi mai avem un protest joi tot de la ora 14-20 în cazul în care nu se ia nicio măsură vom lua niște decizii în cadrul asociației și vedem ce vom face mai departe, oricum nu o să ne oprim aici.”

Asociația Forța Fermierilor este prima organizație din mediul asociativ al sectorului agroalimentar care a declanșat o acțiune de protest prin care vrea să transmită decidenților politici că nerespectarea angajamentelor luate în fața agricultorilor nu este acceptabilă și nici negociabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Formularul de consimțămând privind testarea antigen a elevilor, publicat ( 6 Februarie 2021 )

  Ministerul Sănătății a publicat, aseară, formularul prin care părinții își pot da consimțământul pentru testarea rapidă antigen a elevilor. Documentul poate fi descarcat de pe pagina principală a site-ului Ministerului Sănătătii.

 • Proteste, după incendiul de la Matei Balș ( 30 Ianuarie 2021 )

  Protest la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Mai multe persoane s-au adunat, vineri seară, în zona unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirea față de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc. Protestatarii au adus cu ei și lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienți decedați ieri. Totodată, aceștia au cerut demisiile președintelui României Klaus Iohannis și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2