Date companie
 
 
 
 

Protestul grefierilor, în Piața Victoriei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : justitie, protest, salariu, ore, munca, statut, grefieri
 

Peste 1.500 de grefieri s-au adunat, vineri, să protesteze în Piața Victoriei. Grefierii sunt nemulțumiți din cauza volumului mare de activitate și cer suplimentarea schemelor de personal și elaborarea unui nou statut al profesiei, care să recunoască atribuțiile efective ale grefierilor. De asemenea, ei cer regulamente interne care să corespundă realităților din instanțe și parchete.

VOX ”Este o lipsă de personal în primul rând, ore suplimentare neplătite, ore cu nemiluita efectuate, nici măcar libere nu putem să ne luăm.”

DUMITRU COSTIN, președinte, Blocul Național Sindical ”Oamenii fac zeci de mii de ore suplimentare fără să fie plătiți, gandiți-vă la faptul că au condiții de muncă improprii. Gandiți-va la faptul că dotărilre tehnologice nu sunt adecvate începutului de mileniu 3.”

Sindicaliștii arată că legile succesive de salarizare au avut un efect și mai grav, respectiv au poziționat grefierul ca fiind cea mai prost plătită categorie profesională din sistemul de justiție. Protestul grefierilor vine după ce magistrații din instanțele din toată țara au protestat timp de mai multe săptămâni față de modificările frecvente ale legislației, considerate periculoase pentru statul de drept, și față de încercările puterii de a slăbi puterea justiției.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2