Date companie
 
 
 
 

Protestul micilor traficanți de frontieră, la Vama Porțile de Fier 1

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, tigari, vama, politia, serbia, alcool, frontiera, portile, fier trafic
 

Proteste la Vama Porțile de Fier I! Mai multe persoane care își câștigã existența din micul trafic peste granițã au fãcut scandal supãrați pe o decizie oficialã care le interzice sã mai aducã în România produse din Serbia. Oamenii spun cã restricția nu le mai permite sã își câștige existența.

AMBIANTA "Hoții!"

Pânã pe 17 ianuarie românii au avut voie sã aducã în țarã, din Serbia douã pachete de țigãri și un litru de alcool pe zi. Dupã aceastã datã, s-a mai permis doar o datã pe sãptãmânã. Restricționarea este valabilă și pentru alte produse.

VOX "- Nu ni se dã voie decât o datã la 8 zile și atunci cu douã pachete de țigãri și o sticlã de alcool. - Și cât de des ați vrea sã treceți? - În fiecare zi, cum a fost și pânã acum."

VOX "- Eu am 350 de lei pensie pe caz de boalã cu cirozã hepaticã. - Vreți sã intrați în greva foamei? - Da! Mai bine sã mor, decât sã traiesc așa. Ce viațã e asta? Mã duc și eu pentru o pâine, nu pentru altceva. Nu ma imbogãțesc din treaba asta."

VOX "Tot ce face parte din alimentație, este mai ieftin în țara vecinã, la sârbi, și, neavând bani, salarii, servicii, ne ducem, le luãm și trãim cum putem."

Polițiștii de frontierã spun însã cã protestatarii sunt luați în evidențã cã fac mic trafic cu produse accizabile.

VALERIU PERA, purtãtor de cuvânt, Poliția de Frontierã Mehedinți "Acești cetãțeni încearcã sã introducã frecvent cantitãți de produse accizabile. Mã refer la țigãri și alcool peste limitele legale. Mãsurile luate de cãtre poliția de frontierã sunt in acest scop, de a asigura un climat de ordine si siguranțã pe raza punctului de trecere al frontierei."

Ministerul Finanțelor a mai introdus această mãsurã la sfârșitul lui noiembrie 2013, dar a retras-o dupã 24 de ore.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan, amendat de polițiștii de la Rutieră ( 7 Iulie 2021 )

  Christian Ciocan, amendat pentru încălcarea Codului Rutier! Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, care în prezent este împuternicit director al Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne...

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Cozi kilometrice la vămile din vestul țării ( 25 Mai 2021 )

  Forfotă mare în Vama Borș, în această dimineață! Camionagiii au așteptat ore bune pentru a trece frontiera, timp în care coloana de mașini de mare tonaj s-a întins pe mai bine de 5 kilometri.

 • În Portul Constanța, containere cu deșeuri ilegal aduse în România ( 12 Mai 2021 )

  Deșeuri din Occident, aduse ilegal în România! Sute de tone de gunoaie sosite din Germania si care ar fi trebuit sa ajungă la o firmă din județul Prahova au fost găsite în 25 de containere, în portul Constanța.

 • Containere cu deșeuri periculoase, depistate în Portul Agigea ( 9 Aprilie 2021 )

  Anchetă în cazul containerelor cu deșeuri nereciclabile provenite din Belgia, descoperite în Portul Constanța, Sud Agigea! Echipele de control de la Poliția de Frontieră, Vamă și Garda de Merdiu...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2