Date companie
 
 
 
 

Protestul polițiștilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, protest, negocieri, politisti, social, finante, interne, ministru, MAI, victoriei, dialog
 

Protestul polițiștilor ia amploare! După câteva zile de pichetare a sediului Ministerului Afacerilor Interne, oamenii legii au ieșit cu miile în stradă, astăzi, chiar de Ziua Poliției Române. Polițiștii cer majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă.

TEODOR ISARE, președinte, Filiala Prolex Teleorman "Nu avem o lege a salarizării clară. O lege care să prevadă ce drepturi avem și ce drepturi nu avem. S-a mărit salariul minim pe aconomie, dar la noi nu s-a simțit nimic."

VOX "Mai protestăm și pentru condiții mai bune de muncă. Eu sunt la un post de poliție din mediul rural, care efectiv se dărâmă pe noi."

VOX "Pentru polițiști, pentru drepturile lor, pentru salariile lor, pentru respect față de Poliția Română."

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Încă de dimineață, la sediul Ministerul Afacerilor Interne, s-au adunat peste 1.000 de protestatari. După ce și-au strigat nemulțumirile în fața M.A.I., protestatarii au plecat în marș către Piața Victoriei. Aici, le cer guvernanților majorarea salariilor, eliminarea diferențelor mari de salarizare dintre agenți și ofițeri, cât și modificarea unor prevederi privind programul de muncă."

Polițiștii au venit cu pancarte, pe care erau afișate mesaje precum: "Modernizați sediile/posturile de poliție", "Muncă suplimentară neplătită=sclavie" sau "Vreți să oferiți servicii europene cu salarii de 2 bani?". În timp ce oamenii legii protestau în stradă, în Palatul Victoria au avut loc negocieri între liderii de sindicat, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea și secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Deniela Pescaru. Protestele vor continua până soluționarea revendicărilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șase suspecți, arestați în dosarul crimei de la Piața Constituției ( 6 Octombrie 2019 )

  Cei șase bărbați reținuți în dosarul crimei din Piața Constituției din București au fost arestați preventiv, în urma deciziei magistraților Tribunalului București. Decizia nu este definitivă, i poate fi atacată cu recurs.

 • Criminalul de la Piața Constituției, căutat de polițiști ( 4 Octombrie 2019 )

  Zeci de percheziții au avut loc în Capitală, în această dimineață, în cadrul anchetei privind crima din Piața Constituției! Polițiștii au descins la 21 de adrese din zona Petricani-Lacul Tei, din Sectorul 2. Mai multe persoane...

 • Contrabandiștii de motorină, prinși în flagrant, pe Dunăre ( 4 Octombrie 2019 )

  Contrabandă cu motorină, pe Dunăre! Procurorii D.I.I.C.O.T. Brăila au destructurat o rețea infracțională care făcea trafic de motorină pe Dunăre. Grupul infracțional organizat, sprijinit de mai mulți polițiști de la Poliția...

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 • Migranți ilegali, ascunși într-un camion cu struguri ( 27 Septembrie 2019 )

  Camion plin cu struguri și migranți, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu! Polițiștii de frontieră au descoperit în camion 24 de cetățeni irakieni și doi cetățeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în România.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2