Date companie
 
 
 
 

Protestul polițiștilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, protest, negocieri, politisti, social, finante, interne, ministru, MAI, victoriei, dialog
 

Protestul polițiștilor ia amploare! După câteva zile de pichetare a sediului Ministerului Afacerilor Interne, oamenii legii au ieșit cu miile în stradă, astăzi, chiar de Ziua Poliției Române. Polițiștii cer majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă.

TEODOR ISARE, președinte, Filiala Prolex Teleorman "Nu avem o lege a salarizării clară. O lege care să prevadă ce drepturi avem și ce drepturi nu avem. S-a mărit salariul minim pe aconomie, dar la noi nu s-a simțit nimic."

VOX "Mai protestăm și pentru condiții mai bune de muncă. Eu sunt la un post de poliție din mediul rural, care efectiv se dărâmă pe noi."

VOX "Pentru polițiști, pentru drepturile lor, pentru salariile lor, pentru respect față de Poliția Română."

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Încă de dimineață, la sediul Ministerul Afacerilor Interne, s-au adunat peste 1.000 de protestatari. După ce și-au strigat nemulțumirile în fața M.A.I., protestatarii au plecat în marș către Piața Victoriei. Aici, le cer guvernanților majorarea salariilor, eliminarea diferențelor mari de salarizare dintre agenți și ofițeri, cât și modificarea unor prevederi privind programul de muncă."

Polițiștii au venit cu pancarte, pe care erau afișate mesaje precum: "Modernizați sediile/posturile de poliție", "Muncă suplimentară neplătită=sclavie" sau "Vreți să oferiți servicii europene cu salarii de 2 bani?". În timp ce oamenii legii protestau în stradă, în Palatul Victoria au avut loc negocieri între liderii de sindicat, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea și secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Deniela Pescaru. Protestele vor continua până soluționarea revendicărilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2