Date companie
 
 
 
 

Protestul profesorilor, la Piața Victoriei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : victoria, salarii, profesori, protest, cadre, palatul, FSLI, didactice
 

Protest în Piața Victoriei! Cadrele didactice din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ pichetează Palatul Victoria, nemulțumite de nivelul salariilor, dar și de inechitățile salariale existente. FSLI a cerut, săptămâna trecută, demisia Guvernului Cioloș, din cauza proiectului de ordonanță privind legea salarizării. Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a declarat că ordonanța este o „glumă proastă” și că profesorii care ar urma să vină în sistem ar avea salarii și mai mici decât acum. Potrivit sindicaliștilor, din grilele de salarizare propuse de Guvernul Cioloș, se constată că pentru anumite categorii de cadre didactice și pentru personalul didactic auxiliar, salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale cu 7% pentru educatoarele și învățătorii debutanți, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În ceea ce privește învățătorii și educatoarele cu studii medii, salariile sunt mai mici cu până la 29% și cu 6% pentru profesorii debutanți, informatician 1 A și pentru administratorii financiari de gradul I. Reprezentanții profesorilor spun că salariile propuse pentru debutanți sunt umilitoare și reprezintă "un îndemn" pentru tinerii performanți să fugă de învățământ."

FSLI cere astfel demisia de onoare a actualului Guvern, un Guvern care nu a investit fonduri în dezvoltarea sistemului educațional, spun sindicaliștii. Cadrele didactice vor picheta și marți sediul Guvernului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2