Date companie
 
 
 
 

Protestul romilor, la Palatul Cotroceni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, cotroceni, romi, franta, protest, declaratie, autoritati, ministrul, romane, interne, nemultumire
 

Declaratia ministrului francez de Interne, potrivit cãruia "Franta nu poate primi toatã mizeria din Europa" a pus pe jar etnia romă din țara noastră. Și ca să le arate oaspeților de la Paris cât sunt de supărați, miercuri, sute de romi au protestat la Cotroceni. Ei și-au exprimat nemulțumirea și în ceea ce privește lipsa de implicare a autoritãtilor române privind integrarea lor în comunitate.

AMBIANTÃ "Vrem sã muncim, nu vrem sã cersim!"

Unii romi mai au un motiv de supărare. Ei s-au întors de curând din Franta, cu făgăduiala cã vor primi 300 de euro de persoanã. Au rãmas, însă, doar cu promisiunea.

VOX "- Câti bani v-au promis francezii? - 3.600! Si au spus cã ne dã orice vrem noi, ori animale, ori bani. Noi am fost multumiti orice sã ne dea. - În Franta cum ati dus-o? - Am dus-o bine, cã am fost la cerșit."

Romii amenință că vor pleca din nou în Franța, dacã autoritãtile de acolo nu le trimit banii promiși. Iar dacã francezii nu-i vor mai primi, romii cer ca România sã-și închidã granițele pentru aceștia.

VOX "Sã ne dea drepturile, ce ne-au promis cã ne dã și le rugãm foarte frumos, ce ne-o promis. Noi, când or sã ne deie drepturile, n-o sã mai mergem dincolo, la Franta. Dacã nu ne dã ce au promis, o sã fie revoluție mare."

În 2010, în timpul mandatului președintelui Nicolas Sarkozy, exasperate de escaladarea infracționalității în taberele ilegale de romi, autoritățile franceze au aplicat o serie de măsuri, cu scopul de a-i retrimite în țara de origine, în special România și Bulgaria. Statul francez, a cheltuit peste un milion de euro, doar cu „primele de repatriere”. Fără rezultat, din cauză că romii s-au întors, la scurt timp, în Franța. Ba chiar au fost încântați de naveta profitabilă între Paris și București, pe banii statului francez.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2