Date companie
 
 
 
 

Protestul studenților, încheiat chiar la debut

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, tren, jandarmi, protest, bucuresti, studenti, gratuitate
 

Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut. Tinerii sindicaliști intenționau să apere gratuitatea de care beneficiau studenții la călătoriile cu trenul. Problema este că au obținut autorizație pentru protest de la Primăria Sectorului 1 și nu de la Primăria Capitalei, așa car fi fost legal. Prin urmare, jandarmii i-au trimis acasă pe tinerii protestatari.

IRINA CODREANU, reporter „Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri și că Executivul sacrifică accesul la mobilitate al studenților în jocurile politice la care ia parte. Protestatarii se opun, de asemenea, soluțiilor de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacțiile venite din rândul tinerilor în ultimele zile.”

VOX ”Ne-am săturat să fim bătaia de joc a statului, nu mai suportăm să ne fie încălcate drepturile. Avem dreptul la învățământ, avem dreptul la gratuitate pe tren.”

MIHNEA POPESCU, locțiitor președinte S.E.S.M. „O să continuăm cu acțiunile sub o formă sau alta și chiar încercăm să construim o rețea mai amplă de elevi și studenți, organizați în mod democratic, pe model sindical. Vom continua cu acțiunile pe viitor, pe tema aceasta și pe alte teme.”

Și alte organizatii ale studentilor au protestat față de decizia Guvernului de a limita călătoriile studenților cu trenul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • Proteste, după incendiul de la Matei Balș ( 30 Ianuarie 2021 )

  Protest la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Mai multe persoane s-au adunat, vineri seară, în zona unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirea față de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc. Protestatarii au adus cu ei și lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienți decedați ieri. Totodată, aceștia au cerut demisiile președintelui României Klaus Iohannis și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2