Date companie
 
 
 
 

Protestul studenților, încheiat chiar la debut

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, tren, jandarmi, protest, bucuresti, studenti, gratuitate
 

Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut. Tinerii sindicaliști intenționau să apere gratuitatea de care beneficiau studenții la călătoriile cu trenul. Problema este că au obținut autorizație pentru protest de la Primăria Sectorului 1 și nu de la Primăria Capitalei, așa car fi fost legal. Prin urmare, jandarmii i-au trimis acasă pe tinerii protestatari.

IRINA CODREANU, reporter „Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri și că Executivul sacrifică accesul la mobilitate al studenților în jocurile politice la care ia parte. Protestatarii se opun, de asemenea, soluțiilor de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacțiile venite din rândul tinerilor în ultimele zile.”

VOX ”Ne-am săturat să fim bătaia de joc a statului, nu mai suportăm să ne fie încălcate drepturile. Avem dreptul la învățământ, avem dreptul la gratuitate pe tren.”

MIHNEA POPESCU, locțiitor președinte S.E.S.M. „O să continuăm cu acțiunile sub o formă sau alta și chiar încercăm să construim o rețea mai amplă de elevi și studenți, organizați în mod democratic, pe model sindical. Vom continua cu acțiunile pe viitor, pe tema aceasta și pe alte teme.”

Și alte organizatii ale studentilor au protestat față de decizia Guvernului de a limita călătoriile studenților cu trenul.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2