Date companie
 
 
 
 

Protestul transportatorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, transporturi, protest, taximetristi, concurenta, neloiala
 

Protest de amploare al transportatorilor, în fața sediului Guvernului! Sute de taximetriști s-au adunat în Piața Victoriei, pentru a protesta față de pirateria și concurența neloială din domeniul transporturilor rutiere de persoane. Ei îi cer ministrului Transporturilor să promoveze prin ordonanță de urgență interzicerea transporturilor neautorizate și nelicențiate.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Sute de taxiuri și microbuze au blocat Piața Victoriei, iar circulatia în București a devenit un coșmar, în condițiile în care traficul rutier de sărbători este, oricum, peste valorile normale. Manifestații similare au loc, începând de astăzi, și în alte orașe din țară precum Constanța, Timișoara, Arad ori Bacău. Reprezentanții COTAR au anunțat că au aprobare pentru astfel de acțiuni și în 21 și 22 decembrie."

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România a convocat protestul, pentru a cere modificările legislative promise de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, săptămâna trecută. În București, Consiliul General al Municipiului vrea să ia măsuri pentru eliminarea concurenței neloiale. Potrivit unui proiect de hotărâre al CGMB, în Capitală își vor putea desfășura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizați, care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate. Nerespectarea obligațiilor se sancționează cu amendă între 4.500 și 5.000 de lei. De asemenea, șoferii de taxi vor trebui să aibă ținută adecvată, cu pantaloni, cămașă și sacou, să mențină mașina curată, să îi ajute pe clienți la urcarea și coborârea din autovehicul, dacă li se solicită, și să nu refuze transportul persoanelor cu mobilitate redusă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2