Date companie
 
 
 
 

Protocolul între S.R.I. și Justiție, desecretizat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : DNA, sri, site, parchet, csm, protocol, ICCJ, desecretizat
 

Protocolul între S.R.I., Parchetul General și I.C.C.J., desecretizat! Astăzi, s-a dat publicității pe site-ul S.R.I. conținutul documentului care prevede principiile și domeniile cooperării, obligațiile părților, obiectivele, dar și regulile cooperării dintre SRI, Parchetul General și Înalta Curte de Casație și Justiție. În 2009 a fost semnat acordul de securitate S.R.I.-Parchetul Înaltei Curți, iar în 2012 s-a realizat acreditarea de securitate a sistemului informatic interconectat. Anul trecut, în martie, a fost prelungită acreditarea până în 2020. Scopul acordului fiind atins, acesta poate fi pus la dispoziția publicului, precizează S.R.I.. În comunicatul Serviciului Român de Informații notează, cităm: „Procedura de declasificare a protocolului de cooperare între S.R.I. și P.I.C.C.J., lansată la finalul lunii mai de directorul S.R.I., domnul Eduard Hellvig, s-a încheiat, astăzi, cu publicarea documentului. S-a avut în vedere faptul că protocolul nu mai conține niciun fel de date sau informații care să pună în pericol securitatea națională a României, așa cum este definită astăzi de legislația în vigoare și de recentele hotărâri în materie ale Curții Constituționale a României”, am încheiat citatul.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Scandalul protocolului secret încheiat între serviciul de informații și instituții reprezentative din Justiție a izbucnit în primăvară. La începutul lunii martie, Consiliul Superior al Magistraturii anunța că au încheiat colaborări cu serviciul de informații, Parchetul General, D.N.A., C.S.M., Inspecția Judiciară și Instanța Supremă. Reprezentanții C.S.M. precizau că, după ce au examinat răspunsuri primite de la ”entitățile din sistemul judiciar”, au constatat că multe dintre acestea au avut și mai au în vigoare protocoale de colaborare încheiate cu structurile de informații.”

Potrivit documentului desecretizat colaborarea serviciului de informatii cu instituțiile din Justiție are în vedere, cităm: ”Crearea unui sistem informatic sigur și stabil, acreditat de Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, necesar gestionării în condiții de securitate și operativitate maximă a informațiilor în format electronic vehiculate în scopul îndeplinirii măsurilor” și pentru ”Asigurarea de către S.R.I. a infrastructurii tehnice a sistemului necesară realizării activităților circumscrise domeniilor de cooperare”, am încheiat citatul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2