Date companie
 
 
 
 

PSD amână desemnarea miniștrilor care vor intra în componența Guvernului Dăncilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, guvern, guvernare, program, ministrii, cex, dancila, desemnare
 

Discuțiile privind formarea Guvernului condus de Viorica Dăncilă au fost amânate pentru vineri. Ședința de luni a Comitetului Executiv Național al PSD a fost axată pe discuții despre programul de guvernare și pe evaluarea activității fiecărui ministru. Totodată, Liviu Dragnea a avut întâlniri și cu liderii de organizații județene ale PSD, care fac propuneri privind componența Executivului.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Deocamdată, social-democrații nu au ajuns la o înțelegere privind unele portofolii din cadrul guvernului care va fi condus de Viorica Dăncilă. Cert este că un sfert dintre actualii miniștri vor pleca, după cum a declarat deputatul Cătălin Rădulescu, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD. "

Potrivit news.ro, vor fi înlocuiți miniștrii care și-au exprimat explicit susținerea față de Mihai Tudose sau cei considerați apropiați lui și fostului vicepremier Marcel Ciolacu, astfel că discuțiile vor viza în principal ministerele Transporturilor, Turismului, Culturii și pe cel al Fondurilor Europene, al cărui titular, Marius Nica, a demisionat vineri. Postul de ministru al Transporturilor ocupat de Felix Stroe i-ar putea reveni lui Răzvan Cuc, care a mai deținut această funcție, sau lui Sorin Bota, fost secretar de stat în minister în mandatul lui Miron Mitrea. În cazul Ministerului Fondurilor Europene, este vehiculat numele lui Eugen Teodorovici, care este susținut de filiala Tulcea a PSD, județ pe care îl și reprezintă în Parlament. Alți miniștri care ar putea fi înlocuiți sunt Liviu Pop de la Educație și Florian Bodog, de la Sănătate. Ministerul Educației ar putea reveni Ecaterinei Andronescu, care a mai ocupat acest post, în timp ce pentru cel al Sănătății, unul dintre numele luate în calcul este cel al Rodicăi Nassar. Rovana Plumb ar putea prelua postul de vicepremier fără portofoliu deținut de Marcel Ciolacu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2