Date companie
 
 
 
 

”Rabla pentru taximetre” are undă verde

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, bucuresti, rabla, taxi, hotarare, firea, voucher, infrigement
 

Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care cei care conduc mașini în regim de taxi în Capitală să primească 3.000 de euro pentru achiziționarea unor mașini care nu poluează.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei „Așa cum știți, Capitala dar și alte câteva orașe importante din țară au primit avertisment de infrigement de la Comisia Europeană. Nu doar de frica sumelor pe care urmează să le plătim, dacă se activează infrigementul, dar pentru viața și sănătatea locuitorilor din municipiul București, cât și pentru turiștii care ne vizitează, cred că trebuie să luăm foarte în serios.”

Edilul Capitalei a adăugat că, potrivit analizelor Direcției de Transporturi, un cetățean cu un autoturism poluant face în medie 30 de km într-o zi, pe când un taximetrist poate parcurge peste 150 de km pe zi.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei ”Din totalul de 10.055 de licențe pe care le are municipiul București, 7.500 sunt legale și regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase. Din aceste 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării și țintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi urmând ca anul următor să fie acordate și celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre.”

Gabriela Firea a dus în discuție și problema finanțării acestui proiect.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei ”S-a afirmat că oferim o susținere financiară taximetriștilor cu mașini poluante dar că municipiul Bucureli se împrumută. Vă dezamăgesc. Noi acum practic refinanțăm un credit din 2015, care era refinanțare pt un credit din 2005. Deci nu ne împrumutăm noi, acum, de la 0 pentru cheltuieli.”

Proiectul a trecut de votul consilierilor generali, cu 30 de voturi pentru și 12 împotrivă.”Rabla pentru taximetre” are undă verde

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 • Ziua Mondială fără Mașini, marcată și la București ( 22 Septembrie 2019 )

  Ziua Mondială fără mașini, marcată și în București! La sfârșitul lunii august, Consiliul General al Municipiului București a hotărât ca ziua de 22 septembrie să fie desemnată "Ziua fără autoturisme". Prin urmare, astăzi, între orele...

 • Pregătiri intense în București, pentru Euro 2020 ( 13 Septembrie 2019 )

  Mai sunt doar 10 luni până la startul Campionatului European de fotbal Euro 2020. Autoritățile locale continuă modernizarea și reabilitarea străzilor din zona Arenei Naționale, stadion care va găzdui 4 dintre meciurile acestei importante...

 • Rechizite în dar, oferite de Biserică elevilor din famiii nevoiașe ( 7 Septembrie 2019 )

  Șase sute de copii din familii nevoiașe au primit, în dar, rechizite școlare din partea parohiilor din Sectorul 6. Darurile au fost date prin intermediul Protoieriei Sector 6 București. Rechizitele au fost distribuite la Mânăstirea Chiajna.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2