Date companie
 
 
 
 

”Rabla pentru taximetre” are undă verde

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, bucuresti, rabla, taxi, hotarare, firea, voucher, infrigement
 

Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care cei care conduc mașini în regim de taxi în Capitală să primească 3.000 de euro pentru achiziționarea unor mașini care nu poluează.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei „Așa cum știți, Capitala dar și alte câteva orașe importante din țară au primit avertisment de infrigement de la Comisia Europeană. Nu doar de frica sumelor pe care urmează să le plătim, dacă se activează infrigementul, dar pentru viața și sănătatea locuitorilor din municipiul București, cât și pentru turiștii care ne vizitează, cred că trebuie să luăm foarte în serios.”

Edilul Capitalei a adăugat că, potrivit analizelor Direcției de Transporturi, un cetățean cu un autoturism poluant face în medie 30 de km într-o zi, pe când un taximetrist poate parcurge peste 150 de km pe zi.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei ”Din totalul de 10.055 de licențe pe care le are municipiul București, 7.500 sunt legale și regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase. Din aceste 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării și țintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi urmând ca anul următor să fie acordate și celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre.”

Gabriela Firea a dus în discuție și problema finanțării acestui proiect.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei ”S-a afirmat că oferim o susținere financiară taximetriștilor cu mașini poluante dar că municipiul Bucureli se împrumută. Vă dezamăgesc. Noi acum practic refinanțăm un credit din 2015, care era refinanțare pt un credit din 2005. Deci nu ne împrumutăm noi, acum, de la 0 pentru cheltuieli.”

Proiectul a trecut de votul consilierilor generali, cu 30 de voturi pentru și 12 împotrivă.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2