Date companie
 
 
 
 

Radiații solare periculoase și caniculă, timp de trei zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, canicula, radiatii, solare
 

Radiații solare periculoase și val de caniculă, începând de astăzi și până marți, inclusiv, în România! Timp de 3 zile, radiațiile ultraviolete vor atinge nivelul de alertă de 8,5 unități, foarte periculos pentru oameni. La asta se adaugă valul de căldură sahariană, ce se abate asupra țării noastre, fenomen ce provoacă o creștere bruscă a temperaturilor, de până la 39 de grade Celsius la soare. Cei mai expuși vor fi turiștii aflați pe litoral.

VOX "- Foarte călduroasă! I-am dat cu cremă. Oricum, mai stăm o oră și plecăm. - Vă temeți de aceste radiații? - Da! Pentru copii da!"

VOX "- Fetița cum o protejați? - Cu cremă și punem baticuț pe cap."

VOX "Am uns-o cu ulei de măsline, cu tot felul de soluții."

Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare și folosirea cremelor cu factor ridicat de protecție, în intervalul orar 11:00 - 18:00. De asemenea, în perioada caniculară, se recomandă un consum zilnic între un litru și jumătate și doi litri de lichide, în primul rând apă. Alimentația trebuie să fie adaptată vremii de afară, astfel că ar fi de preferat un consum cât mai mare de fructe și legume proaspete. De asemenea, sunt de evitat băuturile alcoolice și cele care conțin cofeină.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2