Date companie
 
 
 
 

Raed Arafat anunță măsuri care vizează evitarea contactelor în mulțime

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : firme, masuri, cultural, arafat, prevenire, sportiv, izolare, religios, coronavirus
 

Noi măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, astăzi, că în urma ședinței Grupului pentru Situații de Urgență, au fost stabilite noi restricții, în scopul extinderii epidemiei.

BIANCA ROTARU, reporter "Noile măsuri vizează, în special, instituțiile de stat, firmele private cu număr mare de angajați. Astfel, firmele care au mai mult de 99 de angajați trebuie să decaleze programul personalului care se deplasează cu mijloacele de transport în comun, astfel încât să se evite aglomerațiile. Sunt vizate, însă, și activitățile culturale, educaționale, artistice, religioase ori sportive, care se desfășoară în spații închise."

Raed Arafat a cerut ca toate activitățile culturale, artistice, de divertisment, sportive sau religioase care implică participarea unui număr mai mare de 100 de persoane să fie amânate sau chiar anulate.

RAED ARAFAT, șef, D.S.U. "Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis. Până la 100 de persoane ok, peste 100 de persoane, nu. Dacă sunt activități ce pot să se desfășoare în aer liber, cum de exemplu sunt unele activități religioase, care nu trebuie neapărat să intre toată lumea în lăcașul de cult și poate o parte afară să urmărească slujba prin difuzoare, acest lucru se poate face."

Șeful D.S.U. a mai subliniat că activitatea cu publicul a muzeelor va fi sistată până la 31 martie, cu posibilitate de prelungire. În plus, Arafat a anunțat că exportul de medicamente și materiale sanitare folosite pentru combaterea coronavirusului va fi sistat, pe o perioadă de șase luni. Totodată, populația trebuie să respecte regulile de igienă, să evite aglomerația și să păstreze distanța față de celelalte persoane. Potrivit cotidianului The Guardian, izolarea socială este una dintre măsurile cele mai importante pe care le pot aplica oamenii din întreaga lume, pentru evitarea răspândirii accelerate a coronavirusului din China.


Raed Arafat anunță măsuri care vizează evitarea contactelor în mulțime

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2