Date companie
 
 
 
 

Rămășițele a sute de cai, descoperite pe malul Siretului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, politisti, suceava, garda, malul, mediu, abator, siret, cai, fantanele, ramasite
 

Descoperire macabră, în județul Suceava, pe malul râului Siret! Rămășițele a sute de cai au fost găsite aruncate în apă și pe câmp, în dreptul localității Fântânele. Resturile au fost descoperite de localnici, alertați de mirosul insuportabil.

AMBIANȚĂ "Un craniu de cal. E singurul, restul sunt copite de cal!"

Autoritățile spun că, cel mai probabil, rămășițele provin de la un abator care nu are contract pentru distrugerea resturilor. Oamenii se tem să mai lase animalele să bea apă din râu.

VOX "Doamne, iarta-mă! E pericol, e caz de boală. Așa ceva, încă nu am pomenit!"

VOX "Un focar de infecție! Probabil un abator autorizat pentru cai le-a aruncat!"

IOAN SOFRONIE, viceprimar, com. Fântânele, jud. Suceava "Au fost aduse noaptea, au fost basculate. Un abator specializat care taie, un om nu poate sacrifica atâția cai. Apa a dus-o și a împânzit-o. (...) Daca vine un timp cald, poate da în putrefacție și să dea într-o epidemie!"

Comisarii Gărzii de Mediu verifică acum toate abatoarele din Suceava și din Botoșani, pentru a afla de unde provin resturile animale.

FLORIN SINESCU, prefect, județul Suceava "Garda de Mediu a dispus, în acest moment, ridicarea acelor resturi de cabaline, în vederea incinerării. Ne dorim ca aceste resturi de animale să fie ridicate cât mai rapid din albia râului Siret, astfel încât să nu existe o problemă legată de infestarea mediului!"

Procurorii au întocmit un dosar penal, iar polițiștii îi caută, acum, pe cei care au sacrificat animalele și au aruncat ilegal resturile, pe malul Siretului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2