Date companie
 
 
 
 

Rămânem fără absolvenți de liceu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : liceu, educatie
 

Ministrul Educației trage un semnal de alarmă în legătură cu situația absolvenților din țara noastră! Ecaterina Andronescu are o viziune cruntă despre viitorul României, în ceea ce privește numărul absolvenților de liceu. Aceasta a precizat, în cadrul unei conferințe, că este foarte îngrijorată de scăderea demografică din țara noastră, care va afecta profund învățământul preuniversitar. Andronescu a subliniat că în anul 2003, existau 4,3 milioane de elevi în învățământul preuniversitar, iar anul acesta, doar 2,65 milioane. Totodată, dacă în anul 2001, o promoție avea aproximativ 260.000 de elevi, în prezent, are doar 150.000. Dintre aceștia, la evaluarea națională susținută de elevii de clasa a opta, 55.000, adică un procent de 36%, au obținut note mai mici de 5. Andronescu a mai afirmat că nu crede că poate miza pe vreunul din cei 55.000 de elevi, că va obține o diplomă de bacalaureat și că va urma și o universitate.

Ministrul Educației a estimat că în următorii trei ani, România nu va avea mai mult de 70.000 de absolvenți de liceu. Astfel, ministrul Educației se întreabă ce se va întâmpla cu facultățile din România. Principala soluție găsită de aceasta este atragerea studenților străini, care, după spusele ei, ar rezolva mai multe aspecte, precum internaționalizarea, atragerea unor taxe și asigurarea păstrării tuturor programelor de studiu. Pe lângă situația absolvenților, Ecaterina Andronescu a vorbit și despre plafonarea profesorilor din învățământul preuniversitar. Aceasta este de părere că odată ce au devenit titulari pe postul lor și au obținut gradul I, profesorii nu mai au niciun motiv să evolueze, în lipsa examinărilor periodice. Plafonarea cadrelor didactice are, potrivit declarațiilor ministrului Educației, efecte negative asupra rezultatelor obținute de elevi la examenul de Bacalaureat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Elevă agresată de colege, într-un liceu din Timișoara ( 9 Iunie 2021 )

  Caz grav de bullying, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara! O elevă cu nevoi speciale a fost agresată de către două colege, spre amuzamentul altor adolescenți, care asistau la scenă.

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 • Asociația Școlilor Particulare atacă în instanță închiderea școlilor si grădinițelor ( 30 Octombrie 2020 )

  Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2