Date companie
 
 
 
 

Răniți, copaci doborâți la pământ, mașini avariate, corturi și panouri luate pe sus de furtuna abătută peste București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raniti, furtuna, spital, bucuresti, traumatism, autoturisme, targ, panou, copaci, ambarcatiuni, cort
 

Optsprezece oameni răniți, 140 de copaci smulși din rădăcini și zeci de mașini avariate, acesta este bilanțul furtunii care s-a abătut, joi, asupra capitalei! Opt dintre victime sunt încă internate. Una dintre ele, o femeie, se află în comă la Spitalul "Sf.l Pantelimon", în urma prăbușirii cortului care găzduia târgul de haine de la Baba Novac.

VOX "- S-a dărâmant cortul ăsta și am ajutat la oameni aici să își adune marfa. - Ați văzut și oameni răniți? - Da, a fost o femeie rănită, a mai leșinat o fată."

FIORELA MITOIU, medic specialist urgențe, Spit. Sf. Pantelimon "- Cum se simte doamna care era în comă aseară? - Este în continuare pe secția de terapie intensivă. Prognosticul este rezervat. Celelalte, o parte au necesitat internarea, dar au refuzat. Altele două nu au avut nevoie de internare."

Furtuna a stricat și planurile organizatorilor Târgului de Ambarcațiuni, din Piața Constituției.

DANIEL VASILE, purtător de cuvânt, I.S.U. București "Sunt câteva persoane care au avut nevoie de ajutor, aici, la Piața Constituției. Un bărbat, care a fost transportat la Spitalul Universitar, în zona Unirea, unde două persoane au fost rănite. Sunt cel puțin șase autoturisme distruse."

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a înregistrat, într-un interval de patru ore, 90 de solicitări, dintre care aproape 60 de urgențe.

VOX "- Am vrut să intru în bancă și, când am tras ușa, a venit vijelia și m-a trântit jos. - Ce traumatism ați suferit? - Aici, cum am căzut, m-am lovit aici la cap. M-a curățat, m-a cusut."

VOX "M-a trântit, m-am lovit la picior, la cot, cred că și la piept, că mă doare sternul. Era o mașină, acolo, și s-a spart un geam tot, de la furtună și doamna aia a dat cu spatele și m-am trezit sub mașină."

prin telefon: BOGDAN OPRIȚA, medic coordonator, S.M.U.R.D. "La Piața Unirii, o parte dintr-un panou publicitar ar fi lovit două persoane. Traumatisme cranio-cerebrale minore, transportate la Spitalul Universitar. La Piața Obor, un cetățean lovit de un obiect, nu a putut să aprecizeze ce e. Traumatism cranio-cerebral, cu pierderi de conștiență."

Inspectoratul General al Poliției Române a intervenit cu peste 600 de polițiști rutieri și de ordine publică, precum și cu 180 de mașini, în București și în Ilfov. Peste 180 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au ieșit și ei în stradă, cu 120 de autospeciale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2