Raport al Ministerului Afacerilor de Externe privind votul din Diaspora! În raportul trimis premierului, se specifică faptul că, printre factorii care au dus la formarea cozilor la secțiile de votare din străinătate se numără suprapunerea referendumului cu alegerile europarlamentare și „acțiuni coordonate de aducere la vot a unui număr mare de cetățeni cu 5-6 autocare”. Potrivit raportului, MAE a aprobat toate cererile misiunilor de constituire a secțiilor de votare în străinătate, respectiv a propunerilor înaintate de către comunitățile de cetățeni, totalizând un număr de 441 secții de votare. Deocamdată, ministerul cheamă la consultări ambasadorii români din țările în care s-au înregistrat dificultăți la vot. Acum, procurorii anticorupție au preluat cercetările privind votul din Diaspora, în dosarul în care sunt înregistrate 42 de plângeri penale. Organizația Partidului Național Liberal Diaspora a depus, săptămâna trecută, la Parchetul General, un denunț penal la adresa ministrului de Externe Teodor Meleșcanu din cauza problemelor care au perturbat grav exercitarea dreptului în secțiile din străinătate, la europarlamentare. Potrivit reclamanților, Meleșcanu ar comis „abuzuri cu premeditare”. În plângere sunt specificate probleme precum secții puține, ștampile puține, personal insuficient și neinstruit și blocaje ale sistemului.
TORA APETRII, reporter ”MAE are, însă, ”experiență” în organizarea defectuoasă a alegerilor în Diaspora. În primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014 s-au înregistra cozi uriașe, care au dus la demisia lui Titus Corlățean. Acesta a preferat să plece de la șefia Externelor, în loc să mărească numărul de secții în turul al doilea. Mandatul a fost preluat de Teodor Meleșcanu, dar și acesta a refuzat să deschidă noi secții. Asta, cu toate că Biroul Electoral Central l-a asigurat că ar fi fost o măsură legală.”
În cazul lui Titus Corlățean, D.N.A. a deschis o anchetă, blocată, însă, de refuzul Senatului de a-i ridica imunitatea. În ciuda situației, după rezultatul scrutinului din 26 mai, care a provocat un taifun în PSD și a ridicat problema schimbării unor miniștrii, Corlățean a fost menționat ca opțiune pentru a ocupa un loc important în Guvern. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, însă, că va respinge propunerea PSD de a-l numi pe Titus Corlățean pentru funcția de vicepremier. „Mi se pare o alegere total nepotrivită. Această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic”, a precizat Iohannis. El l-a numit pe Corlățean „artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014”.
Ministerul Afacerilor Interne a primit zeci de sesizări de posibile incidente electorale. Au fost date mai multe avertismente și nu au lipsit nici amenzile. Printre neregulile constatate se numără și sfătuirea alegătorului cu cine să voteze.
Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.
Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.
Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..
Anchetă în cazul trenului Regio de pe ruta București Craiova, care a rămas fără frâne, marți seară, pe raza județului Argeș! Garnitura s-a oprit din inerție, la 300 de metri de Gara Golești...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019