Date companie
 
 
 
 

Raport M.A.E. privind votul din Diaspora, în care alții sunt de vină pentru proasta organizare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, ancheta, vot, premier, DNA, mae, diaspora, corlatean, melescanu, iohannis
 

Raport al Ministerului Afacerilor de Externe privind votul din Diaspora! În raportul trimis premierului, se specifică faptul că, printre factorii care au dus la formarea cozilor la secțiile de votare din străinătate se numără suprapunerea referendumului cu alegerile europarlamentare și „acțiuni coordonate de aducere la vot a unui număr mare de cetățeni cu 5-6 autocare”. Potrivit raportului, MAE a aprobat toate cererile misiunilor de constituire a secțiilor de votare în străinătate, respectiv a propunerilor înaintate de către comunitățile de cetățeni, totalizând un număr de 441 secții de votare. Deocamdată, ministerul cheamă la consultări ambasadorii români din țările în care s-au înregistrat dificultăți la vot. Acum, procurorii anticorupție au preluat cercetările privind votul din Diaspora, în dosarul în care sunt înregistrate 42 de plângeri penale. Organizația Partidului Național Liberal Diaspora a depus, săptămâna trecută, la Parchetul General, un denunț penal la adresa ministrului de Externe Teodor Meleșcanu din cauza problemelor care au perturbat grav exercitarea dreptului în secțiile din străinătate, la europarlamentare. Potrivit reclamanților, Meleșcanu ar comis „abuzuri cu premeditare”. În plângere sunt specificate probleme precum secții puține, ștampile puține, personal insuficient și neinstruit și blocaje ale sistemului.

TORA APETRII, reporter ”MAE are, însă, ”experiență” în organizarea defectuoasă a alegerilor în Diaspora. În primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014 s-au înregistra cozi uriașe, care au dus la demisia lui Titus Corlățean. Acesta a preferat să plece de la șefia Externelor, în loc să mărească numărul de secții în turul al doilea. Mandatul a fost preluat de Teodor Meleșcanu, dar și acesta a refuzat să deschidă noi secții. Asta, cu toate că Biroul Electoral Central l-a asigurat că ar fi fost o măsură legală.”
 
În cazul lui Titus Corlățean, D.N.A. a deschis o anchetă, blocată, însă, de refuzul Senatului de a-i ridica imunitatea. În ciuda situației, după rezultatul scrutinului din 26 mai, care a provocat un taifun în PSD și a ridicat problema schimbării unor miniștrii, Corlățean a fost menționat ca opțiune pentru a ocupa un loc important în Guvern. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, însă, că va respinge propunerea PSD de a-l numi pe Titus Corlățean pentru funcția de vicepremier. „Mi se pare o alegere total nepotrivită. Această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic”, a precizat Iohannis. El l-a numit pe Corlățean „artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014”.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șeful Jandarmeriei Române, urmarit penal pentru încasarea ilegală a unor sume de bani ( 19 Septembrie 2020 )

  Acuzații grave, la vârful Jandarmeriei Române! Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de procurorii...

 • Tronsonul de autostradă Iernut - Chețani, deschis circulației ( 18 Septembrie 2020 )

  O nouă arteră rutieră importantă, deschisă circulației! Tronsonul Iernut - Chețani, parte din Autostrada Transilvania, însemnând aproape 18 kilometri de șosea în plus, a fost inaugurat, astăzi. La inaugurarea tronsonului...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Românilor li se recomandă să amâne călătoriile ( 20 August 2020 )

  Ministerul Afacerilor Externe le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale.Recomandarea este făcută ținând cont de contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2. 

 • Turiștii români, retestați pentru coronavirus la Vama Kulata-Promachonas ( 30 Iulie 2020 )

  Coadă kilometrică, la Vama Kulata-Promachonas, din cauza măsurii de retestare a turiștilor din zone puternic afectate de coronavirus, care doresc să călătorească în Grecia!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2