Date companie
 
 
 
 

Raportul trimestrial pe inflație, prezentat de guvernatorul B.N.R.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, bnr, inflatie, isarescu, rata, guvernator, trimestrial
 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat Raportul trimestrial asupra inflației, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Băncii Naționale. Analiza celor mai recente date statistice evidențiază scăderea ratei anuale a inflației și chiar plasarea ei la valori inferioare. Rata anuală a inflației a coborât la nivelul de 0,8% în luna decembrie 2014, de la 1,26% în luna noiembrie 2014, înregistrând un minim record.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator B.N.R. "Rata inflației, așa cum s-a comportat în mod efectiv, și prognoza noastră din raportul trimestrial precedent. Observați o performanță în plus, în sensul scăderii inflației cu 0,8 puncte procentuale."

Pentru finalul acestui an, BNR prognozează o inflație de 2,1% și are o estimare de 2,4% până la sfârșitul anului 2016, anticipațiile privind inflația coboară în apropierea punctului central al țintei BNR. Creșterea medie a prețurilor a fost anul trecut de 1,1% iar rata medie anuală a inflației determinate pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum, indicator important pentru evaluarea procesului de convergență cu Uniunea Europană, se află la nivelul de 1,4%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2