Date companie
 
 
 
 

Răsvan Popescu și-a lansat volumul "Cutia cu maimuțe. Jurnal", la Tîrgul Gaudeamus

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, targ, gaudeamus, Popescu, carte, maimute, cutia, rasvan, jurnal
 

"Cutia cu maimuțe. Jurnal", cel mai nou volum semnat de jurnalistul, scenaristul de film și scriitorul Răsvan Popescu, a fost lansat, duminică, la Tîrgul de Carte Gaudeamus. Alcătuit din însemnări, comentarii, reflecții ordonate cronologic pe marginea evenimentelor din viața politică românească și din viața personală, "Cutia cu maimuțe" este jurnalul inedit al agitatei perioade 2010 - 2013.

RĂSVAN POPESCU, autor "E o formă de jurnal combinat cu memorialistică. Pentru mine, este al doilea jurnal, după "Purtătorul de cuvînt", care se oprește în anul 2000. Se pare că, atunci când lucrurile o iau la vale, simt nevoia să mă agăț de acest gen mai ușor de jurnal, într-o formulă care imi permite să țin și ce se intâmplă cu mine și ce se întâmplă cu noi."

Rememorare și consemnare, confesiune și analiză, fragmentele se integrează într-un ansamblu coerent, o imagine caleidoscopică a României ultimilor ani și a unui destin individual pe care încercările nu l-au ocolit. Tema se reliefează limpede: teama de irosire, într-o societate care, orice ar face, nu poate ieși din marasm.

RADU CĂLIN CRISTEA, scriitor "Cei care vor citi această carte, vor descopiri, din evența unor aparent banale depeșe de presă, ce calitate suculent se ascunde acolo și ce artă se poate dezvolta."

Răsvan Popescu este jurnalist, scenarist de film și scriitor. Absolvent de Geologie și Geofizică, după Revoluția din 1989 s-a orientat spre jurnalism și a fost, printre altele, corespondent al Radio BBC și redactor șef la Televiziunea Română. A cunoscut, mai apoi, o ascensiune în administrația guvernamentală și prezidențială: secretar de stat, șef al Departamentului de Informații Publice și purtător de cuvânt al Guvernului, consilier de stat și purtător de cuvânt al președintelui Emil Constantinescu. În perioada 2007 - 2012, Răsvan Popescu a fost președinte al Consiliului Național al Audiovizualului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2