Date companie
 
 
 
 

Rată de promovabilitate scăzută, la examenul de definitivat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, profesori, promovabilitate, elevi, liceu, dascali, andronescu, clasa, gimnaziu, definitivat
 

Cum sunt elevii, asa si profesorii. Dupa mediile rusinoase de la bacalaureat, aproape o mie dintre dascalii care au dat examenul de definitivat au primit note mai mici de 5. Numai 25 profesori din toata tara au fost de nota zece, în timp ce sute de dascali au dovedit că nu stăpînesc materia pe care ar trebui să o predea elevilor.

CONSTANTIN TRAISTARU, inspector general adjunct, I.S.M.B. "Idealul este sa avem un corp solid, de oameni pregatiti care sa duca mai departe sistemul de învatamânt."

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, e de părere că promobovabilitatea de 65 la suta de la definitivat este decentă. Totuși, ar vrea mai mult de la profesori. De la anu', cine vrea sa treaca examenul, trebuie să obțină minimum 8.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Nu neaparat pentru că ne dorim să luăm această masură. Într-un fel, ca o sancțiune pentru cei care doresc să-și susțină examenul de definitivat."

Elevii vor avea și ei parte de schimbari. Repartizarea clasei a noua învățământului gimnazial nu mai este pe placul noii conduceri a Educației. Prin urmare, Ecaterina Andronescu modifica legea, astfel încât clasa a noua revine, din nou, învățământului liceal."

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Nu avem infrastructura pregatită pentru a face transferul clasei a noua, către școala gimnazială."

Profesorii care nu au promovat examenul de definitivat nu ies din sistem. Astfel, dascalii de nota 4, vor preda în continuare limba româna ori matematica. Legea le permite cadrelor didactice, care nu promoveaza din prima, să repete definitivatul, până la 7 ani la rând.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Peste 8.800 de absolvenți au susținut examenul de rezidențiat ( 8 Decembrie 2019 )

  Peste 8.800 de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie au susținut, până la urmă examenul de rezidențiat! Asta după ce examenul a tot fost amânat. Proba s-a desfășurat în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, pe durata a patru ore.

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2