Date companie
 
 
 
 

Rată de promovabilitate scăzută, la examenul de definitivat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, profesori, promovabilitate, elevi, liceu, dascali, andronescu, clasa, gimnaziu, definitivat
 

Cum sunt elevii, asa si profesorii. Dupa mediile rusinoase de la bacalaureat, aproape o mie dintre dascalii care au dat examenul de definitivat au primit note mai mici de 5. Numai 25 profesori din toata tara au fost de nota zece, în timp ce sute de dascali au dovedit că nu stăpînesc materia pe care ar trebui să o predea elevilor.

CONSTANTIN TRAISTARU, inspector general adjunct, I.S.M.B. "Idealul este sa avem un corp solid, de oameni pregatiti care sa duca mai departe sistemul de învatamânt."

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, e de părere că promobovabilitatea de 65 la suta de la definitivat este decentă. Totuși, ar vrea mai mult de la profesori. De la anu', cine vrea sa treaca examenul, trebuie să obțină minimum 8.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Nu neaparat pentru că ne dorim să luăm această masură. Într-un fel, ca o sancțiune pentru cei care doresc să-și susțină examenul de definitivat."

Elevii vor avea și ei parte de schimbari. Repartizarea clasei a noua învățământului gimnazial nu mai este pe placul noii conduceri a Educației. Prin urmare, Ecaterina Andronescu modifica legea, astfel încât clasa a noua revine, din nou, învățământului liceal."

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Nu avem infrastructura pregatită pentru a face transferul clasei a noua, către școala gimnazială."

Profesorii care nu au promovat examenul de definitivat nu ies din sistem. Astfel, dascalii de nota 4, vor preda în continuare limba româna ori matematica. Legea le permite cadrelor didactice, care nu promoveaza din prima, să repete definitivatul, până la 7 ani la rând.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Rezultate finale, la bacalaureatul de toamnă ( 5 Septembrie 2020 )

  Rezultate mult mai bune, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! Potrivit rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor. Aproape 11.750 absolvenți de liceu au promovat examenul de bacalaureat...

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 • Soluții pentru dascăli ( 24 August 2020 )

  Mai sunt doar trei săptămâni până vor începe școlile iar scenariile sunt discutate încă de autorități, pentru ca elevii și profesorii să fie în siguranță. Învățământul online rămâne o opțiune, așa că aproape 8000 de profesori din România și Republica Moldova s-au înscris la o nouă serie de webinarii pentru a învăța cum se predă online.

 • Elevii vor intra în școli doar cu declarație semnată de părinți ( 19 August 2020 )

  Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți! Începând din 14 septembrie, copiii vor fi primiți la ore doar după ce vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, semnată de către părinți, potrivit ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2