Date companie
 
 
 
 

Rata șomajului a urcat la 7,3% în 2010

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rata somajului, locuri de munca, INS
 

Rata șomajului în țara noastră a urcat anul trecut la 7,3 procente, cu 0,3 la sută față de 2009, conform criteriilor Biroului Internațional al Muncii. Așa arata datele facute publice de Institutul Național de Statistică. Potrivit INS, rata de ocupare a locurilor de muncă a populației intre 15 si 64 ani a fost in 2010 de aproximativ 60 de procente, în creștere ușoară cu 0,2% în comparație cu anul anterior.
Raportul de dependență economică a fost mai ridicat pentru femei decât în cazul bărbaților și pentru mediul urban, comparativ cu mediul rural. Nivelul cel mai ridicat al ratei de ocupare pentru persoanele în vârstă de muncă s-a înregistrat anul trecut în rândul absolvenților învățământului superior. Conform INS, pe măsură ce scade nivelul de educație, scade și gradul de ocupare. Astfel, in 2010 erau ocupate 62,2% dintre persoanele cu nivel mediu de educație și numai 43% dintre cele cu nivel scăzut. Salariații dețin în continuare cea mai mare pondere în totalul populației ocupate, cu toate diminuarile față de 2009. Distribuția pe grupe de ocupații relevă faptul că agricultorii și lucrătorii calificați în agricultură, silvicultură și pescuit au reprezentat 24,3% din totalul populației ocupate. O pondere însemnată (15,2%) au deținut-o categoriile de meșteșugari și lucrători calificați în meserii de tip artizanal.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Rata șomajului, în creștere ( 4 Martie 2024 )

    Rata șomajului este în creștere, în țara noastră! În luna ianuarie a acestui an, rata șomajului a ajuns, în formă ajustată sezonier, la 5,7%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna decembrie 2023, arată datele Institutului Național de Statistică. 

  • Riscul de transmitere a coronavirusului de către asimptomatici ( 3 Octombrie 2020 )

    OANA PASCARU, reporter „Institutul Național de Sănătate Publică a întocmit o listă cu situațiile în care poate fi transmis coronavirusul de către persoanele infectate asimptomatice. Precizările transmise de I.N.S. prezintă...

  • Salariul mediu net, mai mare cu 119 lei în iunie față de luna mai ( 11 August 2020 )

    Vești bune de la Institutul Național de Statistică! În luna iunie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.369 de lei, cu 181 de lei mai mare față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.298 de lei, în creștere cu 119 lei.

  • Salariul mediu, mai mic cu 112 lei în aprilie față de luna martie ( 11 Iunie 2020 )

    Vești proaste de la Institutul Național de Statistică! În luna aprilie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.200 de lei, mai mic cu 185 de lei față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.182 de lei, în scădere cu 112 lei, în comparație cu luna martie a acestui an.

  • Pregătiri pentru alegerile prezidențiale ( 4 Noiembrie 2019 )

    Mai sunt doar câteva zile până la Alegerile Prezidențiale. Sistemul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică transmit că au luat toate măsurile pentru că votul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2