Date companie
 
 
 
 

Rata șomajului din România, la cel mai ridicat nivel, din ultimii 3 ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, somaj, rata, date, statistica, nivel, institut
 

Situație alarmantă privind numărul șomerilor din România! La începutul verii, rata șomajului atinsese cel mai ridicat nivel, din ultimii trei ani, de 7,6 la sută. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, la ora actuală, România are peste 730.000 de șomeri. În mare parte, fenomenul se datorează slabei pregătiri a elevilor, care termină liceul, pică examenul de bacalaureat și ajung să îngroașe rândurile șomerilor. Soluții ar exista! Pe piața muncii sunt căutați și necalificații, dar tinerii nu sunt prea încântați să de această posibilitate.

MIHAELA FORGACIU, expert în resurse umane "Electrician, mecanic, tâmplar, fochist! Toată zona asta! Este important să înțelegem realitatea economica a țării în care trăim. Este clar că, atunci când ai o meserie, categoric poți lucra, iar, dacă ești bun, să câștigi și ok."

Anul acesta, companii mari, precum Poșta Română, C.F.R. sau cele din domeniul energetic, au anunțat că vor face restructurări în masă. Asta va mai adăuga ceva procente, la rata șomajului! România nu a mai avut o rată a șomajului atât de mare, din martie 2010, când atinsese tot un nivel de 7,6 la sută.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2