Date companie
 
 
 
 

Râul Teleorman, poluat cu țiței

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hoti, poluare, conducta, oameni, terenuri, albota, raul, teleorman, titei
 

Poluare de proporții pe râul Teleorman! Peste o tonă de țiței s-a răspândit pe terenurile oamenilor și în apa râului, după ce conductele, de unde hoții furau petrol, au cedat. După mai multe verificări, oamenii legii au descoperit o rețea artizanală, ascunsă la un metru în pământ, în localitatea argeșeană Albota.

AMBIANȚĂ "- E teroare ce e aici! Vezi că e mâzgă! - În 5-10 minute, umple un rezervor de o tonă, cred. - Practic, aici e o rețea? - Da!"

Un localnic a observat că din terenul unui vecin iese petrol și a sunat la 112. Autoritățile și oamenii din comună au făcut baraje din nisip, pentru a împiedica țițeiul să mai ajungă în apă.

AMBIANȚĂ "- Ăsta, practic, e petrol aici, nu? - Da! - E departe? - 500 de metri! - Și toată instalația asta este îngropată 500 de metri? - Da! - Până acolo, în curte? - La colțul gardului!"

DUMITRU CIOBANU, director, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea "De aici, am mai aranjat două baraje și cu material absorbant, pentru a reține eventuale scăpări de țiței!"

Polițiștii spun că nu este pentru prima oară, când găsesc în zonă conducte artizanale, prin care se fură petrol.

DAN DINU, purtător de cuvânt, I.P.J. Argeș "Încercăm să facem un cerc de suspecți și să îi identificăm pe cei care au făcut acest lucru. Deja s-a colectat o tonă de țiței, de pe cursul apei!"

Pagubele nu au fost, deocamdată, estimate. Dacă vor fi prinși, hoții vor fi acuzați de furt, dar și de distrugere a mediului înconjurător. Ei riscă să stea după gratii, până la 15 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2