Date companie
 
 
 
 

Razie printre taximetriștii de la Aeroportul Otopeni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : razie, transporturi, taximetristi, politisti, aeroport, otopeni, henri, coanda, dispecerat, comanda
 

Razie de amploare, la Aeroportul Internațional "Henri Coandã". Polițiștii au verificat toate taxiurile care opereazã în zona aeroportului. Dacă unii se așteptau ca taximetriștii să dea bir cu fugiții la vederea polițiștilor, surpriză! Zeci de șoferi de taxi s-au grupat în jurul oamenilor legii, pentru a le cere ajutorul. Ei s-au plâns cã sunt discriminați prin noul sistem care le permite pasagerilor sã-și comande un taxi prin dispeceratele de la ghișeele special amenajate. De la 1 februarie, taximetriștii cu licențã de aeroport, care percep un tarif de 3,5 lei pe kilometru, nu mai au voie sã urce la etajul întâi al terminalului "Sosiri" și trebuie să aștepte clienții la parter. În aceste condiții, cei mai mulți dintre pasageri folosesc dispeceratul pentru a comanda un taxi.

VOX "- Cam câți clienți ați pierdut de când e implementat acest sistem? - Cel puțin 300 de pasageri, 80 la sutã din ceea ce aveam înainte. Sã mute stația de taxi înapoi, sus, unde, este și normal, pasagerul care vine sã se urce în primul taxi sau dacã vrea, de la mine putere, sã facã comandã, nu are decât!"

RARES ANGHEL, comisar, Directia de Poliție Transporturi " Problemele care se ridicã sunt mai mult de acostare a clienților și nu exclusiv de activitatea pe care o desfãșoarã taximetriștii. Numai în primul trimestru al anului 2013, am dat peste 700 de sancțiuni contravenționale, doar persoanelor care acostau."

În doar trei luni, un singur șofer a fost sancționat de 120 de ori, de polițiștii de la Transporturi.

VOX "E siguranța nostrã și a clienților."

VOX "Ne furã clienții, ne fac mãgãrii, nu cei care sunt corecți. Chiar dacã au 3,5 pe kilometru, sunt legali, e în regulã, dar mai ales pirații."

În timpul raziei, oamenii legii au verificat și starea tehnicã a autovehiculelor, dar și corectitudinea aparatelor de taxat.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2