Date companie
 
 
 
 

Razii în depozitele engros de produse alimentare. Jurnaliști agresați în timpul unui control la Ploiești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depozite, evaziune, verificari, nereguli, opc, controale, dosar, ploiesti, politisti, carne, razii, patron, peste, agresat, complex, engros, jurnalisti, comercial, economic
 

Intensificarea controalelor privind producerea și comercializarea alimentelor îi irită pe cei care nu respectă legislația în domeniu. Un incident relevant a avut loc la Ploiești, unde patronul unui complex comercial și-a vărsat nervii pe ziariști, în timpul unui control al polițiștilor de la Economic și al inspectorilor de la Protecția Consumatorului Prahova. Controlul era efectuat la un depozit alimentar, unde polițiștii de la Economic au descoperit numeroase nereguli.

AMBIANȚÃ "- M-am sãturat de controale în fiecare zi! Da! - E vorba cã oamenii... - Cine v-a trimes? Spuneți-mi cine v-a trimes! Terminați-vã cu filmatul! Sunteți pe proprietatea mea! Vã dau în judecatã pentru orice dați pe post."

prin telefon: RADU DANIEL, purtător de cuvânt, I.P.J. Prahova "Noi ne-am sesizat din oficiu și am întocmit un dosar penal, privind sãvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, fațã de persoanele implicate în incidentul respectiv."

În urma controlului, autoritãțile au confiscat 10 tone de fructe și legume fãrã acte de proveniențã. Razii de proporții, au avut loc și în depozitele engros din București. Autoritățile îi iau, astfel, în vizor, pe comercianții care vor să profite de febra cumpărăturilor de sărbători și încearcă să vândă marfă fără acte. În timpul unui control făcut vineri, într-un complex comercial din zona Obor, polițiștii de la Serviciul Economic au descoperit peste o tonă și jumătate de carne de miel fără ștampilă. Oamenii legii au găsit, însă, și alte produse alimentare în neregulă.

prin telefon: ALEXANDRU NICOLAE, purtator de cuvânt, Politia Capitalei "Politistii de la Sectorul 2 au depistat un barbat care descărca mai multe carcase de miel. S-a constatat ca întreaga cantitate de carne nu avea ștampila autorității sanitar-veterinare."

IONUȚ LIXANDRU, ofițer, Serviciul de Investigarea a Fraudelor "Au fost verificate aproximativ 40 de puncte de desfacere, de asemenea și punctele de depozitare. Au fost identificate aproximativ 10.000 de kilograme de pește și 200 de kg de icre, pentru care nu s-au prezentat documentele legale."

De circa o săptămână, Poliția Economică, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și Protecția Consumatorilor au intensificat controalele privind producția și comercializarea produselor alimentare. Este o acțiune de amploare la nivelul țării, care are ca scop depistarea cazurilor de evaziune fiscală și eliminarea pericolului reprezentat de încălcarea normelor de producere și comercializare a alimentelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2