Date companie
 
 
 
 

RCA-ul le dă bătăi de cap șoferilor implicați în accidente

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : soferi, accidente, CSA
 

Tot mai mulți șoferi implicați în accidente se plâng de efectele asigurării auto obligatorii. Oamenii arată cu degetul spre companiile de asigurări, care fie nu vor să acopere daunele, fie decontează o sumă mult mai mică decât cea stabilită. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor se confruntă cu aproximativ două mii de reclamații și îi amenință pe rău-platnici cu suspendarea activității. Bucureșteanul Alexandru Sima a fost victima a două accidente, unul de mașină și unul de motocicletă. De fiecare dată, a primit același răspuns.

ALEXANDRU SIMA, păgubit: "Daunele produse nu se potrivesc cu dinamica accidentului. (...) La motocicletă, daunele sunt undeva la 3.500 de euro, iar la mașină ceva mai puțin, undeva la 20-30 de milioane."

Brokerii de asigurări găsesc și o altă explicație, pe lângă zgârcenia firmelor de profil.

RĂZVAN RUSU, dir. gen. firmă de brokeraj: "Tariful RCA este unul mic. Într-adevăr, raportat la veniturile românilor, unii îl consideră mare, dar raportat la ce se întâmplă în trafic, la daune, este unul mic."

Asta, în ciuda faptului că unele companii și-au majorat tarifele, de la începutul anului.

VALENTIN RADU, broker de asigurări: "Față de anul trecut, se înregistrează o creștere a poliței, în medie cu 20 de procente. (...) S-au introdus criterii precum numărul de copii ai asiguratului, localitatea."

Astfel, un bărbat de 35 de ani, posesor al unui autoturism Dacia Logan, cu 10 ani de experiență la volan, tatăl unui copil minor și fără nicio daună RCA în ultimii trei ani, va achita, acum, pentru o poliță, cu 13,5% mai mult față de sfârșitul lui 2011, respectiv 570 de lei, în loc de 502 lei. Pentru tinerii de până în 30 de ani, care conduc mașini puternice, unele companii au majorat tarifele și cu 50%. De la 1 iulie, lucrurile se vor simplifica. Asiguratorii sunt obligați să afișeze, pe site-urile proprii, numărul total al reclamațiilor și câte dintre acestea au fost soluționate în favoarea clienților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoferii fără abateri în 2019, premiați ( 21 Mai 2020 )

  Șoferii care nu au nicio abatere de la regimul rutier, în 2019, pot fi premiați, în cadrul campaniei „Șoferi de nota 10!” Este o campanie anuală a Poliției Române, în colaborare cu Asociația Green Road, inițiată...

 • Șoferii își pregătesc mașinile pentru noul sezon ( 29 Februarie 2020 )

  Zi de zi pe străzile din România au loc accidente, fie din cauza șoferilor care nu respectă regulile în trafic, fie din cauza mașinilor care nu sunt puse la punct. Specialiștii auto au transmis câteva sfaturi șoferilor, atât pentru a-și păstra o conduită bună la volan, cât și pentru a-și ține mașina în siguranță.

 • Road rage, la cote alarmante din cauza traficului de coșmar ( 26 Ianuarie 2020 )

  Road rage sau furia rutieră, o tulburare care se manifestă prin stres și ostilitate din cauza traficului, la cote alarmante, în România! Psihologii atrag atenția asupra faptului că numărul mare de mașini și orele petrecute...

 • 34 de oameni au murit și 25 au fost grav răniți, în ultimele 5 zile, în trafic ( 29 Decembrie 2019 )

  Bilanț teribil anunțat de Inspectoratul General al Poliției Române! 34 de oameni au murit și 25 au fost grav găniți în accidentele rutiere produse în ultimele cinci zile. Polițiștii au intervenit la peste 2.800 de evenimente, majoritatea sesizate prin numărul unic de urgență 112. În urma intervențiilor au fost aplicate peste 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.300.000 de lei. Polițiștii au reținut aproape 500 de permise de conducere și au retras 86 de certificate de înmatriculare.

 • Poliția Română, la datorie de sărbători ( 25 Decembrie 2019 )

  Peste 21.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă! Cetățenii sunt îndemnați să respecte legea și să sesizeze la 112 sau la Poliție eventualele incidente sau dacă se află...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2