Date companie
 
 
 
 

Reacția autorităților, în urma apariției noilor imagini de la ”Colectiv”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : autoritati, imagini, colectiv
 

Nu au fost identificate indicii care să dovedească încălcări ale procedurii de intervenție la tragedia din Clubul Colectiv. Asta a declarat colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU, după apariția în spațiul public a unor imagini nedifuzate de la intervenția la clubul Colectiv. Cristian Radu a precizat că imaginile nu au fost prezentate autorităților și anchetatorilor pentru că nu au fost cerute ”în mod punctual”. Acesta a mai spus că nu și-a pus problema ca înregistrarea video să fie utilă procurorilor.

col. CRISTIAN RADU, prim-adjunct al șefului I.G.S.U. „A fost vehiculată afirmația că la IGSU s-a stabilit de a fi ascunse imaginile. Eu sunt șeful acestei structuri și vă asigur că nu am comunicat nimănui acest lucru, nu am ordonat, ba dimpotrivă, imaginile există la nivelul ISU și vor fi puse la dispoziția oricărei instituții abilitate care solicită acest lucru.”

De asemenea, reprezentanții instituției au precizat că la nivelul IGSU au fost vizionate acele imaginii, care au fost analizate de un întreg colectiv. Ei au explicat că nu dau din oficiu nimănui în spațiul public imagini care pot avea impact emoțional asupra populației. Pe de altă parte, inspectorul-șef al ISU București Ilfov, Orlando Șchiopu, cel care a coordonat pentru scurt timp intervenția de la Clubul Colectiv a precizat că înjurătura surprinsă în filmulețul difuzat de Libertatea nu se referea la victime. El a explicat că echipele ISU s-au confruntat atunci cu o situație cu care nu mai întâlniseră. "Nu suntem pregătiți în școli pentru dezastre și nici nu suntem roboți. Am fost anunțați pentru un incendiu, nu anunțați că ar fi câteva sute de oameni care nu pot ieși dintr-o incintă sau mari arși", a spus Orlando Șchiopu. Procurorii Parchetului General au anunțat că nu aveau la dosarul Colectiv înregistrarea difuzată de cotidianul Libertatea și nici nu știau de existența înregistrării, drept pentru care a fost solicitată Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a fi pusă la cauza care vizează modul în care au intervenit autoritățile.


Reacția autorităților, în urma apariției noilor imagini de la ”Colectiv”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Deputații PSD care au făcut scandal în șaormerie suportă noi consecințe ( 8 Iulie 2020 )

  Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!

 • Localitatea Godeni, în carantină totală ( 7 Aprilie 2020 )

  Localitate din județul Argeș, în carantină totală! Este vorba de Godeni, aproape de Câmpulung, unde, într-o singură zi, 12 persoane care participaseră la o înmormântare, au fost confirmate pozitiv la testul...

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Tratamentele victimelor de la Colectiv, asigurate de stat ( 4 Februarie 2020 )

  Statul român ar putea plăti tratamentele victimelor incendiului de la Colectiv pe durata întregii vieți a acestora, atât în țară cât și în străinătate. Plenul Senatului a aprobat propunerea legislativă referitoare la acordarea...

 • Colectiv: Pedepse grele pentru patroni și funcționari ( 16 Decembrie 2019 )

  4 ani mai târziu au venit condamnările în cazul Colectiv, în urma căruia 64 de tineri și-au pierdut viața. Sentințe grele pentru patronii clublui dar și pentru administratora firmei de artificii sau pentru pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București care au verificat localul, fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor de securitate la incendiu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2