Date companie
 
 
 
 

Reacții privind Canalul Bâstroe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ciuca despre canalul Bastroe
 

Autoritățile române reacționează în scandalul privind Canalul Bâstroe! Ministerul de Externe român susține că există diferențe între precizările de presă emise în 18 februarie, conform cărora partea ucraineană nu efectuează decât lucrări de întreținere pe canalul navigabil al Dunării, și informațiile din 17 februarie ale Ministerului Comunităților, Teritoriilor și Dezvoltării Infrastructurii al Ucrainei, conform cărora pe canalul Bâstroe adâncimile de navigație au ajuns la 6,5 m, de la 3,9 m cât ar fi fost la debutul conflictului din țara vecină. Premierul Nicolae Ciucă susține că a cerut clarificări în privința lucrărilor executate de Ucraina și că va sesiza Comisia Europeană.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României

"Schimbul de documente între instituțiile din România și cele din Ucraina, inclusiv ultimul răspuns al Ambasadei Ucrainei la București, redă faptul că lucrările au fost unele de întreținere și nu de adâncire a șenalului navigabil. Tot ce noi am realizat, instituțional, până în acest moment, vizează menținerea activităților părții ucrainene pe canalul Bâstroe în limita lucrărilor de întreținere. Orice excede acestor lucrări, va fi clarificat între autoritățile din România și cele din Ucraina și, desigur, va fi sesizată Comisia Europeană."

Reacții au apărut și din partea colegilor de la Guvernare. Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că lucrările de pe Canalul Bâstroe trebuie să înceteze imediat. Liderul PSD a mai subliniat că România nu va permite sub nicio formă distrugerea Deltei Dunării. De asemenea, partidul condus de Marcel Ciolacu a oferit un comunicat prin care solicită autorităților de la Kiev să reia colaborarea bilaterală onestă și să oprească imediat dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe.


Reacții privind Canalul Bâstroe

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2